Advertisement
MaxBet

Frančesko Toti bez dileme je sasvim sigurno “legenda” Rome kojoj je posvetio celu svoju karijeru, ali je sada nakon 30 godina napustio rimski klub, te više nije deo “Vučice” ni u jednom obliku.

Naime, Toti koji je do sada obavljao funkciju direktora, u obraćanju javnosti koji su preneli svi italijanski mediji, objavio je da napušta Romu zbog velikih nesuglasica za američkim biznismenima koji vode ovaj klub.

“Uradio nešto neverovatno, potpisao za svoju ostavku. Verovao sam da ovo neće biti potrebno, ali taj dan je stigao. Dan koji je za mene tužan i užasan. Reći ću vam jedno – nisam ja kriv što sam morao da donesem ovu odluku. Nije moja krivica jer nikada nisam dobio priliku da se iskažem. Nikada nisam bio uključen ni u jedan projekat. U prvoj godini je to možda i moglo da se dogodi, ali u drugoj sam shvatio šta želim, a nikada nismo ništa mogli da radimo zajedno. Znali su moje namere i želeo sam klubu da dam sve, ali oni to nikada nisu hteli da dozvole, da budem iskren. Isključili su me iz svake odluke koja je doneta. Da sam svojevoljno doneo odluku da odem, značilo bi da nisam sposoban da radim ovaj posao. Nikada se nisam osećao kao deo ovog projekta, ni na jednom nivou. Mnoge stvari su me naterale da donesem ovu odluku. Nikada nisam radio ništa važno, zvali su me na svega deset sastanaka u poslednje dve godine i uvek bi me pozvali u poslednjem trenutku, kao da nisu hteli da budem prisutan. To samo pokazuje da nemaju poštovanja ne samo prema direktoru, već i prema meni kao osobi. Probao sam da donesem nešto novo u klub, ali video sam kako stvari funkcionišu i shvatio da se uopšte ne poklapamo. Ja sam Romanista, a nervira me to što ne mogu to da iskažem na delu. Pojedinima ovde je glavni cilj bio da ukloni sve Romaniste iz kluba. Uspeli su u svojim namerama. Tokom poslednjih osam godina, otkako su Amerikanci u klubu, na sve načine su pokušali da me oteraju. Kako su godine prolazile, više nisu birali sredstva kako da me sklone. To je ono što su hteli i eto, uspeli su. Sada ću krenuti drugim putem. Ako me drugi vlasnici budu hteli, biću tu za njih i Romu. Ovo je mnogo gori osećaj nego kada sam odlazio u penziju. Odlazak iz Rome za mene je kao umiranje. Bolje da sam umro, nego što sam ovo doživeo”, kazao je Toti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.