četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje kola”!

Usled novogodišnjih i božićnjih praznika ponuda tokom ove nedelje nije bila na uobičajenom nivou (brojne lige širom Evrope su “pauzirale”), a mi smo izdvojili klubove koji su u predhodna dva dana važili za velike favorite, ali na kraju taj epitet nisu uspeli da opravdaju…

BARSELONA – Eibar 1:1

„Kiks“ Barselone više i ne iznenađuje, jer su trenutno veoma daleko od prave forme. Ovoga puta nisu uspeli da savladaju „standarnu mušteriju“ koju su dugi niz godina na svom terenu „ispraćali“ sa mnoštvo pogodaka u mreži. Lionel Mesi nije nastupio na ovom meču, što se itekako osetilo u njihovoj igri, a njegovim odsustvom pokušao je da „profitira“ – Martin Brajtvajt koji je u prvom poluvremu preuzeo odgovornost na sebe da izvede jedanaesterac, ali je sa „bele tačke“ promašio ceo gol. Gosti su nakon velike greške u odbrani domaćeg tima stigli do vodstva, ali je veću „bruku“ sprečio rezervista – Usman Dembele. Sjajnu priliku da donese pobedu Barseloni imao je „slavljenik“ – Francisko Trinkao (koji je proslavljao svoj 21. rođendan), ali nakon sjajne solo akcije nije uspeo da postigne pobedonosni gol. Da nevolja bude još veća, pri kraju meča povredio se – Filipe Kutinjo (povreda meniskusa kolena) kojem sada predstoji operacija, te će biti van stroja u naredna četiri meseca.

Elče – REAL MADRID 1:1

„Kraljevski klub“ je na gostovanju protiv novog prvoligaša prekinuo svoju seriju od pet prvenstvenih trijumfa. Aktuelni prvak je tako „dopustio“ gradskom rivalu – Atletiku da im „pobegne“ na vrhu tabele na dva boda prednosti, a pritom „Jorgandžije“ imaju i dve utakmice manje odigrane. Real Madrid je poveo preko – Luke Modrić u 20. minutu igre, a tokom prvog poluvremena mogli su da postignu još pogodaka, ali ih je u tome sprečio okvir gola u dva navrata. Na startu drugog dela igre, Elče je poravnao rezultat iz penala, a iako su gosti nakon toga preuzeli kontrolu nad utakmicom, nisu uspeli da stignu do pobede.

Njukasl – LIVERPUL 0:0

Očigledna „kriza“ u redovima šampiona Engleske, treći remi u poslednjih pet kola, odnosno drugi uzastopni. Nakon što su odigrali samo 1:1 na svom terenu protiv „slabašnog“ VBA, ovoga puta nisu uspeli da savladaju ni „Svrake“, sa kojima su tokom predhodnih sezona lako „izlazili na kraj“. Imali su svoje prilike Salah, Mane i Firmino, ali je golman domaće ekipe – Karl Darlov bio zaista sjajan. Takođe, i fudbaleri Njukasl su opasno „pretili“ u poslednjih pola sata igre, ali je i čuvar mreže Liverpula – Alison Beker bio na visini zadatka.

HIBERNIJAN – Ros Kaunti 0:2

Najveći škotski klubovi – Rendžers i Seltik u ovom kolu su zabeležili sigurne i uverljive pobede, ali se „okliznuo“ Hibernijan. Oni su na svom terenu bili zaista veliki favoriti protiv poslednjeplasiranog tima na tabeli, ali tu ulogu nisu uspeli da opravdaju. Ros Kaunti je postigao po jedan pogodak u oba poluvremena, sasvim dovoljno da se sa ovog gostovanja vrati sa sva tri boda u „džepu“.

NORIČ SITI – KPR 1:1

Lider na tabeli u Championship-u imao je veliku ulogu favorita protiv tima koji na predhodnih osam utakmica nije ostvario pobedu, ali „Kanarinci“ su ostali bez celog „plena“. Bili su dominantniji tim na terenu, ali su do pogotka stigli tek u 75. minutu igre iz jedanaesterca, ali su gosti „istom merom“ 10-tak minuta kasnije. KPR je do kraja susreta mogao da stigne i do trijumfa, ali je jedan od fudbalera gostiju iz neposredne blizine promašio praznu mrežu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje