petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” kola!

Tokom utorka, srede i četvrtka na programu su bila vanredna kola (i kup takmičenja) u nekim od najkvalitetnijih nacionalnih šampionata širom Starog kontinenta, pa da vidimo koje su to tkz. “sigurice” ovoga puta žargonski rečeno “prodale”…

Esen – BAJER LEVERKUZEN 0:0 (2:1)

Popularni „Farmaceuti“ su ispali već u 1/8-finala nacionalnog kupa Nemačke „DFB Pokal“, iako su bili apsolutni favoriti za prolazak u četvrtfinale. Dozvolili su da ih eliminiše tim koji nastupa u četvrtom rangu nemačkog fudbala „Regionalliga – West“. Nakon 90 minuta igre nije bilo golova, te je utakmica „otišla“ u produžetke. Bajer Leverkuzen je prvi stigao do prednosti, ali se domaćini nisu predavali, naprotiv uspeli su da postignu dva pogotka u drugom produžetku, čime su napravili zaista ogromno iznenađenje.

LIVERPUL – Brajton 0:1

Dugo je stadion „Anfield“ bio „neosvojiva tvrđava“ za sve timove, ali nakon što je Barnli odneo sva tri boda kao gost u susretu protiv aktuelnog prvaka Premier lige, sada je to uspeo da uradi i Brajton. „Redsi“ u predhodnom periodu imaju problema sa realizacijom u fazi napada, što se i odražava na postignute rezultate u poslednje vreme, a na ovoj utakmici uputili su tek jedan udarac u okvir protivničkog gola. Premalo.

Midtjiland – Sonderjiske 1:2

Nastavak sezone u Danskoj doneo je veliko iznenađenje, jer je vladajući šampion pretrpeo svoj prvi poraz na domaćem terenu. Gosti su postizali golove u 45. i 80. minutu igre, dok su domaći fudbaleri u nadoknadi vremena uspeli samo da „ublaže“ neuspeh. Ovi porazom, Midtjiland je „pao“ na drugu poziciju na tabeli, jer je sam vrh preuzeo tim, Brondbija.

Belenenseš – PORTO 0:0

„Kiks“ koji aktuelni šampion sebi nije smeo da dopusti. „Zmajevi“ su došli do vodstva pred sam kraj prvog poluvremena, ali je pogodak poništen nakon signalizacije iz VAR sobe. Utakmicu je obeležila zaista teška povreda fudbalera gostiju – Nanua koji se sudario sa protivničkim golmanom. Njemu se na terenu ukazivala medicinska pomoć, a na kraju je odvezen sa terena kolima hitne pomoći. Zbog toga, utakmica je potrajala sve do 110. minuta, ali uprkos tome Porto nije uspeo da stigne do trijumfa.

BORNMUT – Šefild Venzdej 1:2

Nastavio je Bornmut sa svojom očajnom formom – čevrti vezani poraz u Čempionšipu, odnosno samo jedan osvojen bod sa predhodnih pet susreta. Ovoga puta ceo „plen“ sa stadiona „Vitality“ odneo je Šefild Venzdej, koji vodi veliku „borbu“ za opstanak. Gosti su golove postizali u poslednjim minutima prvog, odnosnog drugog poluvremena i tako osvojili vredna tri boda.

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje