utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” kola!

Tokom utorka, srede i četvrtka na programu su bila vanredna kola u najkvalitetnijim nacionalnim šampionatima širom Starog kontinenta, pa da vidimo koje su to tkz. “sigurice” ovoga puta žargonski rečeno “prodale”…

Kristal Palas – MANČESTER JUNAJTED 0:0

Čak četvrti remi na poslednjih pet prvenstvenih utakmica za „Crvene Đavole“. Kako trenutno stvari stoje, od borbe za titulu prvaka nema ništa, te je do kraja sezone prioritet očuvati mesto među TOP 4 tima Premier lige, što usled velike konkurencije i njihove nestabilne forme, deluje da neće biti lak zadatak, iako i dalje zauzimaju drugu poziciju na tabeli.

Strazbur – MONAKO 1:0

Prvi poraz Monaka u 2021. godini, odnosno doživeli su neuspeh nakon 13 utakmica bez poraza (gledajući sva takmičenja u kojima su nastupali). Domaćini su do pobede stigli pogotkom u nadoknadi vremena, čime su osvojili veoma bitne bodove u borbi za opstanak, dok su „Kneževi“ napravili „korak unazad“ u borbi za naslov prvaka „Ligue 1“, te pozicijama koja vode u Ligu Šampiona.

MILAN – Udineze 1:1

Milan je igrao bez nekolicine dosta bitnih pojedinaca, što se itekako osetilo u njihovoj igri. Popularni „Rosoneri“ polako posustaju u „trci“ za šampionsku titulu, jer su ostvarili samo jedan trijumf u poslednja četiri kola. Pritom, na ovoj utakmici mogu da budu i zadovoljni jednim osvojenim bodom, jer su do izjednačenja stigli nakon realizovanog jedanaesterca u 97. minutu igre.

Lingbi – MIDTJILAND 2:0

Susreti poslednjeplasiranog i prvoplasiranog tima lige su veoma često „nagazne mine“, a to se potvrdilo i na ovom duelu. Lingbi je imao minimalnu prednost nakon prvih 45 minuta, a na samom startu drugog dela igre gosti su ostali sa igračem manje na terenu. U poslednjim momentima utakmice fudbaleri aktuelnog prvaka Danske su dobili i drugi crveni karton, dok su domaćini svojim drugim pogotkom u nadoknadi vremena osigurali pobedu.

Ankaraguču – GALATASARAJ 2:1

Lider prvenstva se „okliznuo“ na gostovanju do ovog kola „fenjerašu“ turskog šampionata. Galatasaraj je tako prekinuo svoj sjajan niz od osam vezanih pobeda u domaćem prvenstvu, dok su domaćini osvojili itekako bitne bodove u borbi za opstanak. Nakon jednog sata igre, Ankaraguču je imao vodstvo od dva gola razlike i igrača više na terenu, nakon isključenja napadača gostiju – Mostafe Mohameda, te je već tada bilo jasno da je istanbulski klub „prodao“ sve one koji su odigrali na njihov trijumf.

FENERBAHČE – Antalijaspor 1:1

Nije uspeo Fenerbahče da u potpunosti iskoristi spomenuti „kiks“ Galatasaraja, već su osvojili samo bod na svom terenu u susretu sa Antalijasporom, koji nije pretrpeo nijedan poraz u 2021. godini (šesti uzastopni remi u prvenstvu). „Kanarinci“ trenutno imaju dva boda zaostatka u odnosu na prvoplasirani Galatasaraj, dok je Antalijaspor „ušuškan“ na sredini tabele.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje