petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

SPORTING – Rio Ave 1:1

Sporting je remijem u duelu protiv Rio Avea, prekinuo svoj niz od sedam vezanih pobeda na svom terenu (gledajući sva takmičenja u kojima su nastupali). Iako su nakon prvog dela igre imali prednost na svojoj strani, na kraju nisu uspeli da osvoje ceo „plen“. Ipak, kako su Porto i Benfika u svom međusebnom duelu odigrali takođe nerešeno, lisabonski „Lavovi“ su i posle ovog kola zadržli svoju bodovnu prednost na vrhu tabele u odnosu na spomenute timove.

BORUSIJA DORTMUND – Majnc 1:1

Zaista neverovatno šta radi Borusija Dortmund ove sezone, pogotovo na domaćem terenu. U proteklom kolu su na strani ubedljivo trijumfovali u derbi susretu protiv RB Lajpciga (1:3), a sada su odigrali samo 1:1 protiv tima koji se nalazi u zoni ispadanja. Gosti su prvi stigli do gola, ali su „Milioneri“ preko Tomasa Menijea uspeli da poravnaju rezultat. „Tragičar“ utakmice bio je kapiten domaćih – Marko Rojs koji je promašio jedanaesterac i tako propustio priliku da svom timu donose trijumf.

VULVERHEMPTON – Vest Bromvič Albion 2:3

Veoma „luda“ utakmica odigrana je na stadionu „Molineux“. Novi prvoligaš je poveo iz penala, ali su „Vukovi“ do kraja prvog poluvremena preokrenuli rezultat u svoju korist. Ipak, popularne „Vrećice“ su na startu drugog dela igre sa dva brza gola ponovo preuzeli vodstvo, koje su i sačuvali do kraja meča. VBA je „prava noćna mora“ za kladioničare, jer kada se od njih očekuje da na svom terenu prikažu kvalitetnu partiju, oni upravo tada dožive „debakle“ – od Aston Vile, Kristal Palasa, Lids Junajteda, Arsenala, dok na strani uspevaju da „otkinu“ po bod Liverpulu i Mančester Sitiju, a sada i savladaju favorizovani Vulverhempton.

MARSEJ – Nim 1:2

Marsej je „pao u krizu“, odnosno rezultati u poslednje vreme nisu na očekivanom nivou, odnosno samo jedan trijumf na predhodnih sedam utakmica (gledajući sva takmičenja u kojima su nastupali). Ovoga puta sva tri boda sa Velodroma odneo je sastav Nima, koji je do ovog kola bio poslednjeplasirani tim francuskog prvenstva. Za domaćine „kola su krenula nizbrdo“ kada Florijan Tovan nije realizovao najstrožu kaznu, što su gosti umeli da „kazne“. Od 55. do 58. minuta, Niklas Eliason je postigao dva pogotka, a Marsej je do kraja susreta preko Darija Benedeta u 85. minutu uspeo samo da „ublaži“ poraz.

LION – Mec 0:1

Tek drugi poraz Liona u ovoj sezoni (prvi neuspeh su pretrpeli još sredinom septembra), ali dosta „bolan“, jer su tako dopustili PSŽ-u i Lilu da mu „preotmu“ lidersku poziciju u „Ligue 1“. Domaćini su u 15-tak minuta pre kraja utakmice postigli pogodak, ali je on poništen nakon VAR signalizacije zbog ofsajda. Kada se činilo da na ovom meču pobednika neće biti, gosti su praktično „ukrali“ pobedu golom u 90. minutu susreta i tako ostavili favorizovali Lion i bez jednog „već upisanog“ boda.

ATALANTA – Đenova 0:0

U proteklih nekoliko sezona međusebni susreti ovih klubova su bili itekako „bogati“ golovima, ali ovoga puta u Bergamu ostale su „prazne puške“. Atalanta je tako propustila priliku da se još više približi timovima sa vrha tabele, dok su popularni „Grifoni“ sa druge strane osvojili veoma vredan bod u njihovoj borbi za opstanak u „Serie A“.

Madervel – RENDŽERS 1:1

Došao je i kraj seriji Rendžersa od 15 uzastopnih trijumfa u nacionalnom šampionatu Škotske. Madervel je poveo u 20. minutu igre, dok je klub iz Glazgova stigao do izjednačenja 20-tak minuta pre kraja meča, ali nisu uspeli da u potpunosti preokrenu rezultat u svoju korist. Ipak, oni su i dalje ubedljivo na liderskoj poziciji na tabeli sa 21. bodom prednosti u odnosu na drugoplasirani Seltik (koji i ima tri utakmice manje odigrane).

Pribram – PLZEN 0:0

Nastavak sezone u Češkoj doneo je „staru priču“ – Plzen nastavlja da „prosipa bodove. U ovom kolu nisu uspeli da na strani savladaju ekipu koja se nalazi na pretposlednjem mestu na prvenstvenoj lestvici. Uzalud su imali 76% poseda lopte u svojim nogama, kada nisu „pronašli put“ do mreže domaćeg tima. Plzen je najbolju priliku propustio na samom kraju susreta, kada je Ales Čermak promašio penal.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje