četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

TVENTE – RKC Valvijk 0:2

Drugi poraz u sezoni za Tvente, te drugi trijumf za ekipu iz Valvijka. Domaćini su bili veliki favoriti za trijumf, ali na kraju nisu uspeli da postignu ni počasan pogodak, te su gosti odneli sva tri boda sa stadionu u Enšedeu, zahvaljujući golovima u prvih 45 minuta igre.

ATALANTA – Verona 0:2

Novi „kiks“ Atalante u domaćem prvenstvu. U ovaj susret su ušli nakon velike pobede protiv Liverpula na strani u okviru Lige Šampiona, ali kvalitetnu partiju odigranu na Enfildu nisu uspeli da ponove u susretu protiv Verone, koja je iskoristila ukazane prilike i stigla do neočekivanog „plena“.

Benevento – JUVENTUS 1:1

Ponovo se pokazalo da aktuelni prvak Italije nije isti tim kada u svom sastavu nema – Kristijana Ronalda. Jedan od najboljih fudbalera na svetu je dobio „poštedu“ ovog vikenda, a torinski klub je to „platio“ sa dva izgubljena boda protiv novog prvoligaša. Juventus je poveo preko Alvara Morate, a domaćini su stigli do poravnanja na samom isteku prvog poluvremena. „Stara Dama“ je imala inicijativu u drugom delu igre, ali nije uspela da postigne pobedonosni gol.

PARIS SEN ŽERMEN – Bordo 2:2

Druga prvenstvena utakmica u nizu na kojoj „Sveci“ nisu ostvarili pobedu. Nakon Monaka, sada ih je „sapleo“ i Bordo. Gosti su prvi stigli do gola, ali su domaćini do isteka poluvremena preokrenuli rezultat u svoju korist. Ipak, „Žirondinci“ se nisu predavali, te su na kraju stigli do zasluženog boda, zbog svega prikazanog na terenu.

BORUSIJA DORTMUND – Keln 1:2

Veliki „kiks“ popularnih „Milionera“. Ovakve utakmice praktično daju do znanja da nemaju „kapaciteta“ da se bore za minhenskim Bajernom ravnopravno za titulu prvaka Bundeslige. Keln je na veliko iznenađenje sportske javnosti stigao do svoje prve pobede u šampionatu, upravo na jednom od najtežih gostovanja u sezoni.

REAL MADRID – Alaves 1:2

Madriđani u svom sastavu nisu imali dvojicu svojih ključnih igrača – Serhija Ramosa i Karima Benzemu što se definitivno „osetilo“ u igri ovog kluba. Alaves je na početku prvog, odnosno drugog poluvremena uspeo da postigne golove, dok je „Kraljevski klub“ preko Kazemira u 86. minuta samo „ublažio“ poraz, koji je malo ko očekivao.

GENT – Varegem 0:3

Novi ubedljiv poraz koji je pretrpeo sastav Genta, a već osmi u novoj sezoni u Belgiji nakon svega 14 odigranih kola, te mnogo toga „ne štima“ u redovima ovog kluba. Velikih problema imaju u fazi odbrane, što se i pokazalo i ovoga puta, jer im je šesnaestoplasirani Varegem „spakovao tri komada“.

Muskron  – KLUB BRIŽ 0:0

Poslednjeplasirani tim u ligi je uspeo da osvoji bod u susretu protiv vladajućeg šampiona Belgije. Klub Briž koji je poznat kao veoma efikasna ekipa (u proseku su postizali preko dva pogotka po meču), sada nisu uspeli ni da zatresu mrežu svog rivala, iako su tokom čitavog duela bili dosta dominantniji tim na terenu.

Češke Budejovice – PLZEN 0:0

Češke Budejovice polako postaju „nagazna mina“ za favorite u Češkoj. U proteklom kolu su kao gosti ostvarili veliku pobedu protiv Sparte iz Praga (2:4), a sada su uspeli da „uštopuju“ favorizovani Plzen. Gosti su uputili čak 22 udaraca ka protivničkom golu, ali na kraju uzalud.

SLAVIJA PRAG – Brno 1:1

„Neprikosnovena“ Slavija iz Praga je neprijatno iznenadila svoje fanove, jer su osvojili samo bod na susretu protiv Brna koji se nalazi u zoni ispadanja. Domaćini su imali daleko više od igre, a do pogotka stigli su tek u 68. minutu igre. Gosti su ipak u jednom od svojih retkih „pretnji“ uspeli da stignu do poravnanja u 88. minutu, koje su uspeli da očuvaju sve do poslednjeg sudijskog zvižduka.

BAŠAKŠEHIR – Denizlispor 3:3

Zaista neverovatna utakmica u Istanbulu. Aktuelni prvak Turske je nakon jednog časa igre imao prednost od tri gola i činilo se da je rešio utakmicu u svoju korist, ali gosti nisu mislili tako. Kada je počela nadoknada vremena na semaforu je pisalo 3:1 za Bašakšehir, a fudbaleri Denizlispora su golovima u 92. i 97. minutu igre uspeli da „šokiraju“ domaćine.

Brajton – LIVERPUL 1:1

Veoma dramatična utakmica odigrana je na stadionu „Amex“. Brajton je promašio penal, Liverpulu je poništen gol zbog minimalnog ofsajda, te nakon prvih 45 minuta igre na semaforu je stajalo 0:0. „Redsi“ su preko sjajnog Žote stigli do prednosti, a pri kraju susreta i Maneu je poništen gol. Šampion Premier lige je bio nadomak osvajanja sva tri boda, ali je duboko u sudijskoj nadoknadi glavni sudija – Stjuart Atvel ponovo dosudio jedanaesterac za „Galebove“ preko kojeg su i uspeli da stignu do izjednačenja i samim tim i boda.

SELTIK – Ros Kaunti 0:2

Seltik „ne zna gde udara“ ove sezone. Sada su „šamar“ dobili od Ros Kauntija u okviru 1/8-finala Liga Kupa. „Zeleno-beli“ su totalno van forme i daleko od izdanja koja su ih „krasila“ predhodnih godina. U prvenstvu zaostaju 11 bodova za prvoplasiranim Rendžersom, u Ligi Evrope su praktično bez šansi za prolazak dalje, a sada su ispali i iz Liga Kupa. Sve u svemu, dosta loš period za šampiona Škotske.

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje