četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Promenio klub, ali ne i grad

Iskusni brazilski reprezentativac – Vilijan i definitivno je postao novi fudbaler – Arsenala!

32-godišnji krilni ofaznivac je stigao kao slobodan agent, nakon isteka saradnje sa drugim londonskim klubom, Čelzijem. Brazilac je sa upravom „Tobdžija“ potpisao trogodišnji ugovor, a kako pojedini mediji na Ostrvu prenose Vilijan bi trebao da ima godišnju platu u visini od 11.500.000 eura, umesto 6.000.000 koliko se do sada navodilo.

 

„Verujem da je Vilijan igrač koji zaista može da donese mnogo toga našem timu. Pratili smo ga poslednjih nekoliko meseci, imali smo jasnu nameru da se pojačamo na krilnim pozicijama, a on je fudbaler koji nam daje dosta svestranosti, može da igra na tri ili četiri različite pozicije. Poseduje veliko iskustvo, što je veoma važno“, rekao je trener ekipe, Mikael Arteta.

Vilijan je tako nakon sedam godina napustio Čelzi koji je za njegov dolazak svojevremeno izdvojio 30 miliona funti. Brazilac je ukupno odigrao 339 utakmica u dresu „Plavaca“ uz 63 postinuta gola, a osvojio je – dve titule prvaka Premier lige i po jedan trofej u Ligi Evrope, odnosno FA kupu.

Čelzi nije bio spreman da mu ponudi novi, višegodišnji ugovor, što je na kraju „iskoristio“ Arsenal i doveo ga u svoje redove bez obeštećenja, te ćemo Vilijana u narednim sezonama gledati u dresu kluba sa crvenom bojom.

Fotografija preuzeta sa sajta: https://www.arsenal.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje