subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Prošlosezonski trener Zenita naznačen kao selektor reprezentacije Turske!

Prošlosezonski glavni trener ruskog giganta Zenita iz Sankt Peterburga, 72-godišnji Mirčea Lučesku, danas je i zvanično postao novi selektor turskog nacionalnog tima, a na ceremoniji koja će biti održana 4. avgusta potpisaće ugovor po šemi 2+1. Na toj poziciji nasledio je 63-godišnjeg Fatiha Terima.

Iskusni rumunski stručnjak se tako nakon 13 godina vratio u Tursku, a ovo će mu biti ujedno i drugi angažman na poziciji selektora neke reprezentacije, s’ obzirom da je pre 20 godina bio vođa nacionalnog tima Rumunije.

TFF Yönetim Kurulumuz, A Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü görevi için Sayın Mircea Lucescu ile 2+1 yıllığına anlaşmış olup imza töreni 4 Ağustos 2017 Cuma günü saat 14.30’da Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapılacaktır. Türk futboluna hayırlı olmasını dileriz.

Upravni odbor TFF dogovorio je dolazak gospodina Mirče Lučeskua na dužnost selektora A nacionalnog tima, a ceremonija potpisivanja ugovora po šemi 2+1 biće održana na kampu reprezentacije Hasan Dogan u petak, 4. avgusta 2017. godine u 14:30. Želimo da turski fudbal bude bolji.

(Objava na zvaničnom veb sajtu turske fudbalske federacije)

Lučesku je trenersku karijeru započeo 1979. godine na klupi rumunskog Korvinula, a selektor Rumunije postao je 1981. godine. U narednih 5 godina rumunski nacionalni tim vodio je na 26 utakmica, gde je ostvario 11 pobeda, 8 remija i 7 poraza. Nakon toga vodio je ekipe poput Dinama iz Bukurešta, Pize, Breše, Ređijane, Rapida iz Bukurešta, milanskog Intera, ponovo Rapida iz Bukurešta, Galatasaraja, Bešiktaša, Šahtjora iz Donjecka i na kraju Zenita iz Sankt Peterburga. Tokom prošle sezone ekipu ruskog giganta predvodio je na 41 utakmici gde je ostvario čak 26 pobeda, uz 7 remija i 8 poraza, ali je razlog za njegov otkaz bio sukob sa pojedinim igračima kao i gubljenje šampionske i vicešampionske pozicije u ruskom prvenstvu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje