četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Prvak Francuske angažovao reprezentativnog golmana!

Reprezentativni golman Švajcarske, Dijego Benaljo novo je pojačanje šampiona Francuske, ekipe Monaka, u koji stiže iz Volfsburga, ugovor je potpisan do 2020-te godine.

Diego Benaljo rođen je u Švajcarskoj, 1983.godine, a karijeru je počeo u Badenu, da bi kao mlad igrač prešao u redove Grashopersa za koji je takođe branio samo u mlađim kategorijama, usledio je prelazak u Študgart, za koji je branio na 54 utakmica. 2005.godine prelazi u portugalski Nacional gde je odličnim odbranama skrenuo pažnju Volfsburga u koji prelazi 2008.godine, u ovom klubu je proveo svo vreme do danas i branio je na 321 meču, bio je i u timu kada je Volfsburg osvojio titulu prvaka Nemačka. Godinama je prvi golman reprezentacije Švajcarske za koju je branio na 61 utakmici.

O prelasku u Monako je rekao: ,, Velika mi je čast da se priključim ekipi AS Monaco koja je šampion Francuske. Pratio sam rezultate tima prošle godine koja je ostvarila nešto veoma posebno. Pratio sam naravno i sezonu kakvu je imao Falcao i progresiju Kiliana Mbappea. Ja sam uzbuđen što ću se pridružiti grupi igrača. Učiniću sve da moje iskustvo i sve što imam i mogu dam za tim“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje