Advertisement

Italijanski reprezentativac – Đanluiđi Donaruma (22) je sasvim sigurno jedan od najtalentovanijih mladih čuvara mreže na svetu, a prema poslednjim informacijama koje dolaze sa Apenina, od narednog leta imaće nove poslodavce.

Naime, perspektivni golman i njegov agent Mino Rajola su odbili poslednju ponudu aktuelnog kluba – Milana koja je glasila – višegodišnji ugovor, godišnja plata u iznosu od 7 miliona eura plus bonusi, kao i klauzula u slučaju da “Rosoneri” ne zaigraju u Ligi Šampiona.

Ipak, ta ponuda nije prihvaćena, jer se insistirali na fiksnoj plati od 12 miliona eura po sezoni, zahtev koji uprava “crveno-crnih” nije želela da prihvati.

Stoga, Donaruma je trenutno veoma blizu “izlaznim vratima” Milana, jer mu aktuelni ugovor ističe kroz dva meseca – 30. jun 2021. godine. Međutim, nada za produžetak saradnje i dalje postoji, ali je u ovom momentu realniji njegov odlazak sa stadiona “San Siro”.

U slučaju da Donaruma i definitivno napusti klub, Milan je u kontaktima sa standardnim prvotimcem LilaMajkom Manjanom koji bi trebao da pristigne u Milano, ukoliko “Rosoneri” ostanu bez prvog čuvara mreže.

Sa druge strane, za “usluge” Đanluiđi Donarume najviše je “zagrizao” – torinski Juventus koji bi rado video reprezentativca “Azura” u svojim redovima.

Popularni “Điđi” je “ponikao” upravo u Milanu, za prvi tim ovog kluba je debitovao tokom 2015. godine i do sada je ukupno u 246 navrata “branio gol” italijanskog velikana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here