utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bivši reprezentativac napustio Zvezdu!

Srpski vaterpolista, Nikola Rađen, karijeru će nastaviti u Grčkoj.

Bivši reprezentativac Srbije po drugi put će napustiti Crvenu zvezdu, iako je pre godinu dana prilikom predstavljanja istakao da mu je želja da završi karijeru u crveno-beloj kapici. Međutim, 35-godišnji bek će po treći put zaigrati u Grčkoj, a posle Iosa i Olimpijakosa, njegov novi klub će biti AEK, koji se ove sezone vratio u najviši rang takmičenja i sa klubom će potpisati dvogodišnji ugovor.

Rađen je ponikao u novosadskoj Vojvodini, ali je već 2002. godine pojačao Partizan, za koji je nastupao sve do 2011. godine. Sa crno-belima je osvojio brojne trofeje i postao šampion Evrope 2011. godine. Tada je prvi put otišao u Grčku, ali se već naredne sezone vratio u Srbiju i potpisao za Crvenu zvezdu. U dve sjajne sezone osvojio je šest trofeja, postigao odlučujući pogodak u petoj utakmici finalne serije protiv Radničkog i nekoliko nedelja kasnije osvojio još jednu titulu prvaka Evrope. Karijeru je nastavio u Olimpijakosu, a posle dvogodišnje suspenzije je igrao za Oradeu, Dinamo iz Moskve i u prošloj sezoni ponovo za Zvezdu.

Pre Rađena, beogradski klub je ostao i bez Marka Jankovića, koji se vratio u Šabac, a izvesno je da ruski vaterpolisti, Viktor Ivanov i Ivan Gusarov, naredne sezone neće nositi kapicu Zvezde.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje