četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Radnički bez bele zastave u Solnoku, Zvezda bez opuštanja protiv Dinama

Danas se igraju revanš utakmice četvrtfinala Kupa Evrope, a vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog imaju šanse da se nađu u polufinalu ovog takmičenja. Nešto veće šanse su na strani Crvene zvezde, koja je u prvom meču u Moskvi savladala Dinamo 11:8, ali se neće opustiti u revanšu, danas od 18 i 30. Teže će biti Radničkom, koji ima kvalitetnijeg protivnika, kao i poraz od 14:12 u prvom meču, odigranom u Kragujevcu.

Ipak, danas od 18 sati ekipa Uroša Stevanovića pokušaće da napravi iznenađenje protiv ekipe koju predvodi Živko Gocić i za koju igraju Filip Filipović, Duško Pijetlović i Radomir Drašović.

– Bili smo egal, čak smo došli do neke naše igre u jednom momentu i preokrenuli rezultat. Mislim da je presudilo njihovo veće iskustvo, odnosno naše neiskustvo igranja ovakvih utakmica. Krenuli smo dosta bojažljivo u prvoj četvrtini, što u ovakvim mečevima ne sme da se dogodi. Oni su ekipa koja godinama unazad igra evropska takmičenja i mlađi, a pogotovo stariji igrači, imaju veliko iskustvo igranja takvih utakmica – smatra Strahinja Rašović, koji je sa pet golova bio najefikasniji akter prvog duela.

– Mislim da će ponovo biti na gol-dva razlike, ali ovoga puta, nadam se, u našu korist. Idemo tamo da pobedimo i nadoknadimo dva gola zaostatka. To što smo izgubili kod kuće ne menja ništa. Svesni smo da možemo, da imamo kvalitet da se nadmećemo sa njima i samo nam je borba za prolaz u glavi. Potrebno je da sa malo manje straha i respekta uđemo u meč. Mislim da imamo podjednak kvalitet i da treba i oni nas da respektuju kao što smo mi njih u prvom meču – rekao je Rašović i dodao:

– Opšti utisak je da nisu izrazito domaćinska ekipa poput nekih i iskustvo mi govori da može sa njima da se igra na tom bazenu. Pobeđivao sam tamo i nadam se da će tako biti i ovoga puta sa Radničkim – zaključio je Rašović.

Veljko Tankosić, VK Crvena zvezda
(Foto: SD Crvena zvezda)

Jedan od najboljih igrača Zvezde ove sezone, Veljko Tankosić, rekao je da se ekipa neće opustiti u revanšu, bez obzira na pobedu u Moskvi.

– Ne pada nam na pamet da se opustimo. Krenućemo kao i u Moskvi iz sve snage, jer želimo da meč prelomimo već u prvom poluvremenu. Ovo je sasvim druga utakmica i ne smemo da se osvrćemo na ono što smo uradili u prvom dueluu. Moskovljani nisu tehnički potkovani, ali su fizički snažni, što nam predstavlja problem – ističe Veljko Tankosić.

Crveno-beli imaju priliku da posle 2013. godine, kada su na Banjici osvojili Ligu šampiona, ostvare drugi najveći uspeh na međunarodnoj sceni.

– Zvezda godinama nije igrala značajnu ulogu u Evropi. Spremni smo za izazov i verujem da ćemo ostvariti cilj – kaže Tankosić.

Danas igraju još Vuljagmeni i Mladost, koja je pre sedam dana u Zagrebu slavila 11:10, odnosno Sabadelj i OSC, a u prvoj utakmici Mađari su slavili 17:11.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje