utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Radonjić napustio klupu Crvene Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde su juče osvojili treći trofej u sezoni, i tako treću godinu za redom postali prvaci Srbije. Velike zasluge za uspeh osim igrača ima i trener Dejan Radonjić koji pod čijim vođstvom je Zvezda postala prepozatljiva širom Evrope po odličnoj odbrani, a mnogi igrači su napredovali.

Radonjić je osovjio 3 titule prvaka Srbije, 3 trofeja ABA lige, 2 Kupa Radivoja Koraća, a imao je i plasman u Top 16 Evrolige, Top 8 i 16 pobeda ove sezone u Evroligi.

’Uradili smo ono što smo rekli na početku Superlige. Išli smo kroz ligu razmišljajući da dobro izgledamo u završnici, a mislim da smo u plejofu i to pokazali. Čini mi se da smo bili u dobrom statusu, sačuvali dovoljno rezerve. Došli smo do još jednog trofeja ove sezone, nove titule i odbrane titule.

Zahvalio bih se svima u klubu. Svi smo zajedno dali veliki doprinos da bismo došli do ovakvih rezultata. Naravno, posebna zahvalnost ide igračima i mojim najbližim saradnicima. Zahvalio bih se navijačima koji su još jednom pokazali da su posebna naša snaga. Ponovo su prepoznali momenat. Želeli smo još jednom da osetimo ono što smo osećali na puno mečeva ove sezone. Hvala im na tome, a nadam se da su i oni zadovoljni pokazanim ove sezone.

Sezona je bila košarkaški jako teška, ali i zbog nekošarkaških stvari koji su bili prisutni čitave sezone. Ono što je posebno bitno je to da smo bez obzira na sve pokazali da smo tim i da niko od početka sezone nije mogao da pretpostavi da imamo probleme.

Svi vi znate o čemu se radi, a meni kao treneru nije bilo lako da čitave godine radim u takvoj situaciji. Bio sam u situacijama da se bavim stvarima van terena. Radi se o dugovanjima i isplati novca. Pokazali smo karakter i da možemo da se nosimo sa svim. Došli smo do kraja i možemo da pričamo na kraju o jednoj fantastičnoj sezoni.

Meni večeras ističe ugovor i sa pravne strane više nisam trener Crvene zvezde. Nebojša (Čović) i ja smo pričali pre nekog vremena, ali mislim da razgovori u ovim okolnostima nisu realni. Potrebno je mnogo toga da se uradi da bi Zvezda mogla da ide dalje napred jer se izgradilo mnogo toga svih ovih godina, a ja se nadam da će se nastaviti u tom pravcu.

Nije problem želja, ona nije sporna, ali okolnosti su takve. Za naše igrače bi se timovi raspitivali svakako jer nismo konkurenti većini ekipa svakako. U ovim okolnostima ne vidim prostora za razgovor.

Nemam odgovor na pitanje šta će biti vezano za to. Mislim da je neko vreme već potrošeno i da treba da se vidi u kom pravcu će sve da ide. Nadam se da će ići u dobrom pravcu, ali nisam rekao da će tako biti. Mislim da sam bio dovoljno jasan – u ovim okolnostima nije realno da se razgovara o tome. Hipotetički ne bih postavljao stvari. ’’

Preuzeto sa KK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje