četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rafael Nadal – Andrej Rubljov – Najava meča

U okviru grupe Tokio 2020 na završnom Mastersu u Londonu snage će odmeriti Španac Rafael Nadal i Rus Andrej Rubljov. Kladionice su blagu prednost dale Nadalu sa kvotom 1,70, a margina na gemove iznosi 22,5. Izgleda da kladionice sumnjaju u Nadala, pa su dale nešto veću kvotu na njegovu pobedu, što svakako i ne čudi.

Da, Rafael Nadal nikada u svojoj bogatoj karijeri nije uspeo da osvojio završni Masters u Londonu. Slično kao i kod Tima i Nadal u završnicu sezone uglavnom ulazi maksimalno istrošen i prosto nema energije za ove turnire iako su veliki. Nakon Rolan Garosa i Vimbldona, Nadal se uglavnom dobro spremi za američku turneju, ali kad dođe dvorana njega nema nigde.

Uzdali su se mnogi u Španca na Mastersu u Parizu koji nije osvojio, ali slaba vajda. Mnogi su bili previše kritički nastrojeni prema Nadalu koji je igrao po nama sasvim dobro, ali je na kraju stao u polufinalu. Servis ga je služio dobro, igra u polju je bila sasvim solidna, a jedina mana je bila igra na riternu. Mučio se Nadal sa pozicijom na terenu prilikom riterniranja i to je dovelo do toga da mnoge servise ne vrati. Ne pamti se kada je Španac imao ovako loše brojke na brejk lopte i to je svakako jedan od razloga za njegov poraz protiv Zvereva u Parizu.

Nadalov današnji protivnik igra možda i najbolji tenis od svih na ovom turniru. Andrej Rubljov igra kao u transu i zaista ne vidimo šta može da ga zaustavi ka daljem napredovanju. Ove sezone je osvojio čak pet ATP turnira, i samo Novak Đoković ima više pobeda od njega. Neverovatan je njegov napredak pre svega na psihološkom planu. Rubljov je bio poznat kao emotivan teniser koji nije imao problem da izbaci svu negativnu energiju na terenu. To je u pojedinim trenucima bilo negledljivo, ali kako je teklo vreme uspeo je i to da popravi. Svu tu negativnu energiju sada mnogo bolje kanališe, te ovi rezultati nisu iznenađenje.

Ovaj meč će biti jako zanimljiv. Zanimljivo će biti gledati kako će se Rubljov suprotstaviti Nadalu i ko će imati prednost u relijima. U ovom trenutku forma je na strani Rubljova, ali opet Nadal je Nadal i ne treba ga potceniti. Neće ovo biti meč u kom će servis odlučivati mnogo iako obojica serviraju više nego korektno. Čiji forhend bude bio jači, taj će dominirati u polju i terati ovog drugog u defanzivu i na mnogo trčanja. U ovom trenutku to je zaista teško predvideti, jer su do sada odigrali samo jedan meč i to sada već davne 2017. godine na US Openu kada je Nadal dobio 3:0. Mnoge stvari su se u međuvremenu promenile, te ta pobeda nije parametar.

Mi ovde idemo na over gemove, jer je meč zaista izjednačen. Nadal u dvoranskim uslovima „ne razbija“ svoje protivnike. Uglavnom su to produženi setovi bez mnogo brejk lopti i brejkova, pa zašto to ne bismo gledali i danas protiv igrača koji je u super formi.

Predlog za klađenje: Više od 22,5 gemova

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje