petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Rafael Nadal – Novak Đoković – Najava finala u Rimu

Publika u Italiji je mogla da uživa u sjajnom tenisu. Imali su domaćeg igrača u polufinalu, a u velikom finalu će uživati u teniskom klasiku između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Biće to 57. epizoda ovog epskog rivalstva možda i najvećeg u istoriji sporta. Nadal kao kralj šljake je favorit protiv svakog igrača na ATP turu pa tako i protiv Đokovića, bez obzira što je ovaj prvi reket sveta. Njegova pobeda se plaća kvotom 1,50, dok je margina za gemove postavljena na 22,5.

Kvote možda jesu postavljene kako treba, ali daleko od toga da će ovo biti lak posao za Nadala kao što to kladionice prikazuju. Prvi i osnovni razlog za ovakve kvote jeste činjenica da je Đoković juče odigrao dva meča. Prvo je pobedio Cicipasa u jednom dramatičnom mestu, a nakon toga je igrao protiv Sonega kojeg je dobio sa 2:1. Srpski teniser je tu sam sebi pucao u nogu, jer je realno gledano trebao da dobije meč kroz dva seta. Na njegovu sreću, Italijan se ugasio posle drugog seta i Đoković je rutinski dobio taj meč.

Nemojte sumnjati u to da će Đoković danas imati energije. Sva ta priča oko toga da je slabašan ne piju vodu, a sve ovo mu se dešavalo više puta. Finale protiv najvećeg rivala se igra na adrenalin, a pošto obojici sledi pauza od 10 + dana do Rolan Garosa, za očekivati je da će dati poslednji atom snage da dobije Nadala.

Prateći Nadala maltene od početka njegove karijere slobodno možemo reći da je ovo njegova najslabija sezone šljake u njegovoj karijeri. Sve počinje od tog drugog servisa koji je veliki problem. Rafa ne dominira u tim poenima, a danas ga sa druge strane čeka igrač koji ima ubedljivo najbolji ritern na ATP turu. Rafa sporo ulazi u mečeve, pruža mnogo brejk lopti protivniku i danas će biti pod velikim pritiskom. Ruku na srce bio je i u Parizu prošle godine, pa je oduvao Novaka, ali danas je ovo Masters i koliko god bio veliki turnir i dalje nema tu težinu kao jedan grend slem.

Ima Đoković sve što mu je potrebno da bi dobio Nadala, a ponavljamo sve počinje od riterna. To će biti ključan udarac, jer ako Đoković bude nametnuo svoj ritam onda će imati šansu. Đoković je taj koji mora da napada, jer ako se bude branio neće imati šansu, a dodatno će trošiti energiju koja je na rezervi.

Sve u svemu zaista vredi probati na Đokovića, jer Nadal nikada nije bio ranjiviji na šljaci.

Predlog za klađenje: Pobeda Đokovića 2,50

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.sportco.io/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje