petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Rafael Nadal – Novak Đoković – Najava polufinala Rolan Garosa

Svaka čast Stefanosu Cicipasu i Aleksanderu Zverevu za sve što su uradili i što rade tokom svoje karijere, ali ceo teniski sve čeka ovo drugo polufinale u kojem će snage odmeriti večiti rivali Rafael Nadal i Novak Đoković.

Bez ikakve sumnje meč sezone, i možda i najbitniji meč u njihovim karijerama, jer će odlučiti mnogo toga. Ko god da prođe biće veliki favorit u finalu, a eventualna titula Nadalu donisi rekord po broju osvojenih grend slem titula, dok titula za Novaka Đokovića znači da je Srbin jedini teniser koji je svaki grend slem osvojio po dva puta, i vraća ga u trku po broju grend slemova.

Nema ovde šta puno da se analizira. Slobodno se može reći da su i jedan i drugi rutinski odradili svoj posao na putu ka ovom polufinalu. Nadal možda nije imao sezonu šljake na kakve nas je navikao, ali kada dođe Rolan Garos dolazi do jedne transformacije koja ne može da se objasni. Sa druge strane, Đoković iako je igrao u Beogradu to ga nije omelo. Šta više, možda mu je ta titula i pomogla da napuni baterije.

Mnogi se ovde čude na postavku kvota, ali morate shvatiti da su one realne. Đoković Nadala na šljaci nije pobedio od 2016. godine, a na sve to treba dodati da je Nadal samo dva puta poražen na Šatrijeu. Samo ovo vam govori zašto su kvote ovakve.

Na šta treba obratiti pažnju? Kao i uvek ključ je u Nadalovom servisu. Ukoliko Nadal bude imao oko 70% procenata prvog servisa Đoković najverovatnije neće imati šta da traži. Druga stvar koju treba gledati jeste paralela Nadala. Kako će te znati da li je Nadal u ritmu? Znaće te ako mu forhend i bekend paralela budu radile kako treba. Nadal je igrač dijagonala i iako zna da odigra dobro paralelu uvek će da izabare pre dijagonalu.

Što se Đokovića tiče bekend mora da bude na nivou. Ko iole prati tenis zna koliko Nadal isporučuje spina na bekend protivnika i to je ključ. Đoković mora da miksuje igru, ali da ne preteruje. Biće tu drop šotova, izlazaka na mrežu, ali ako misli da pobedi ne sme da se zaigra već da selektuje pametno.

Nadal svakako jeste favorit, no daleko od toga da Đoković nema šanse. Očekujte borbu do poslednjeg atoma snage, a kada je tako onda će meč biti neizvestan kao u većini sluačajeva.

Predlog za klađenje: Više od 36,5 gemova 1,72
Opcija 2: Pobeda Đokovića 2,90

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje