sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ragbi: Srbija bolja od Bugarske

U nastavku Balkanske turneje, mlada reprezentacija Srbije gostovala je danas u Sofiji. Na stadionu Trebič odigran je vrlo zanimljiv meč protiv reprezentacije Bugarske, koji su “Orlovi” rešili u svoju korist sa 28-16 (14-10). Početak utakmice je kasnio nekih sat vremena, jer se nad delom Sofije u kome se nalazi stadion nadvilo nevreme i oluja.

Srbija je na samom početku sa dva brza eseja Uroša Ilića i Nikole Mladenovića došla u vodstvo. Izgleda, da su u tim trenutcima mladi igrači gostiju pomislili da će, kao pre dve nedelje u Vitezu protiv Bosne i Hercegovine, lako savladati domaćina. Međutim, fizički vrlo snažna reprezentacija Bugarske vrlo brzo se vratila u igru, pa se u nastavku razvila prava rovovska borba. Srbija ipak na odmor odlazi sa prednošću od 14-10. Odmah na početku druvog dela utakmice, Bugarska preko Kostadinova dolazi po prvi put u vodstvo od 16-14. U nastavku svojim drugim esejem Uroš Ilić ponovo donosi prednost Srbiji, a konačno pitanje pobednika rešio je Đorđe Krnjeta svojim esejem u 71 minutu utakmice. Domaći su vešto koristili to što su fizički bili superiorniji, ali su gosti ipak došli do pobede, pre svega zato što su bili tehnički kvalitetniji rival.

Predsednik Bugarske RL Tihomir Simeonov posle utakmice rekao je: “Bila je to zaista tvrda utakmica. Na kraju nam je nedostajalo malo discipline, ali sam izuzetno ponosan na svoje momke. Oni su vredno radili i značajno su se poboljšali. Ovo je mlada ekipa i nastavićemo da učimo. Nastavićemo da nadograđujemo odnose sa klubovima iz Srbije i rayujemo se novim susretima sa njima u Balkanskoj Super Ligi.”

Jasmin Bibić, pomoćni trener reprezentacije Srbije rekao je: “Utakmica je bila teška i fizički zahtevna. Prava takmičarska, baš ono što nam treba kako bi ovaj mladi tim još sazreo. Bugarska je igrala jako dobro. Domaća ekipa je odlično pripremljena i učinili su ovu utakmicu izuzetno tešku za nas. Raduje nas što smo na kraju ipak doški do zasluženog trijumfa. ”

Reprezentacija Srbije idućeg vikenda nastavlja svoju turneju po Balkanskim zemljama. Treći rivaj je reprezentacija Crne Gore. Ovaj meč se igra u nedelju 27.06.2021 u Baru. Poslednje iskušenje za “Orlove” biće okršaj u Skadru protiv selekcije Albanije 04.07.2021 godine. Za ove dve poslednje utakmice našoj reprezentaciji će se priključiti i prvi trener, engleski stručnjak Stjuart Vilkinson.

Snažan otpor reprezentacije Bugarske

Inače, završne pripreme reprezentacija Srbije sprovela je u Babušnici gde su naši igrači imali prilike da demonstriraju ovaj atraktivan sport predstavnicima lokalne samouprave.

Rukovodstvo lokalne samouprave Babušnica na čelu sa predsednicom Ivanom Stojčić sa našim reprezentativcima

Bugarska – Srbija 16-28 (10-14)

Test meč Balkanska turneja. Stadion: FK Trebič. Sudija: Slobodan Manak (Beograd). Žuti kartoni: Miroslav Debreliev (Bugarska) Enis Bibić (Srbija)

Poeni za Bugarsku: 3 eseja – Denis Ivanov (19), Miroslav Debreliev (32), Jeliazko Kostadinov (42) Golovi: Ali Rasol (2/3)

Poeni za Srbiju: 5 eseja – Uros Ilic (5), (55), Nikola Mladenovic (10), (25), Djordje Krnjeta (71) Golovi: Strahinja Stojilkovic (4/6)

Bugarska: Alexander Alexandrov, Svetislav Simeonov, Denis Ivanov, Milen Nikolov, Kiril Atanasov, Marian Penov, Kristian Ivanov, Hristian Ivanov, Slavi Givmushan, Hristov Georgiev, Alex Arsov, James Mott, Miroslav Debreliev. Rezerve: Velislav Bozev, Tomas Roch, Jeliazko Kostadinov, Ali Rasol. Trener: Tihomir Simeonov.

Srbija: Luka Rašković (Crvena Zvezda), Aleksa Živoinović (Radnički NBG), Dorotej-Dado Arnold (Crvena Zvezda), Uroš Ilić (Partizan), Andrej Marinković (Partizan), Veljko Djordjević (Radnički Niš), Matija Nedeljković (Dorcol Tigrovi) Djorjde Krnjeta (Partizan), Nikola Mladenović (Crvena Zvezda), Strahinja Stojiljković (Partizan) Marko Jevdjić (Crvena Zvezda) Luka Ilić (Radnički Niš), Enis Bibić (Partizan). Rezerve: Branko Šabanović (Partizan), Miloš Pavlović (Crvena Zvezda), Uroš Stojković (Morava Gepardi) Batrić Jevrić (Crvena Zvezda). Trener: Jasmin Bibić

Reprezentacija Srbije


Izvor: Ragbiliga

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje