subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ništa od dogovora, Fetel napušta Ferari!

Nemački vozač Sebastijan Fetel nije uspeo da sklopi dogovor sa čelnicima Ferarija, te će napustiti ekipu na kraju godine.

Razlozi oko prekida saradnje nisu poznati, ali sumnja se da Fetel nije bio zadovoljan onime što mu je Ferari ponudio. Nemac je hteo ugovor na više godina, dok su u Ferariju bili spremni da mu ponude ugovor na godinu dana.

Fetel je u Ferari došao 2015. godine iz Red Bula sa kojim je osvojio četiri titule. U Ferariju se nije tako proslavio, jer je uglavnom bio u senci Mercedesa. Najveći uspeh sa Ferarijem je mu je drugo mesto 2017. i 2018. godine.

Fetelov odlazak iz Ferarija ostavlja veliku rupu u timu. Postavlja se pitanje ko će zauzeti njegovo mesto, a prema glasinama medija najveće šanse Karlos Sajnc koji je trenutno član Meklarena. Ukoliko se to obistini u Meklaren bi mogao da pređe Danijel Rikardo, koji nije zadovoljan situacijom u Renou.

Što se Fetela tiče, biže zanimljivo videti gde će nastaviti karijeru. Spominje se Meklaren, ali i povratak u Red Bul što bi donelo tektonske poremećaje u tom timu, jer njegovi odnosi sa Maksom Ferštapenom nisu bili najbolji.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.formula1.com/en.html

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje