četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

RB Lajpcig nastavlja sa politikom dovođenja mladih igrača!

RB Lajpcig, jedno od najprijatnijih iznenađenja u Evropi ove godine, angažovao je danas perspektivnog mladog reprezentativca Portugala, Brumu iz Galatasraja. Vrednost transfera je 12,5 miliona evra, ali bi on mogao da naraste do 15 miliona, u zavisnosti od partija mladog Brume u novom klubu. On može da pokrije sve pozicije u ofanzivnom delu igre.

Bruma je rođen u bivšoj Portugalskoj koloniji, Gvineji Bisao, ali je karijeru započeo u mlađim kategorijama Sportinga iz Lisabona, odakle 2013-te godine prelazi za 15 miliona evra u Galatasaraj. Iz ovog kluba odlazio je na pozajmice u Gaziantep i Real Sosijedad. Najbolje partije pružao je upravo ove sezone, kada je na 30 mečeva, postigao 11 golova i zabeležio 6 asistencija. Standardan je član mlade reprezentacije Portugala, za koju je odigrao 12 mečeva i postigao 2 gola.

Sportski direktor Lajpciga, Lars Ragnik je rekao: ,,Bruma se perfektno uklapa u naš stil fudbala i naš način igre. On je brz, tehnički jak i ima jako dobar osećaj za gol. Drago nam je što smo uspeli da potpišemo tako talentovanog igrača.“

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje