utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Real Madrid nije dobio penal u poslednje 23 utakmice u La Ligi

Španski gigant Real Madrid nije dobio penal u poslednje 23 utakmice u španskoj ligi, piše Marca. Fudbaleri Zinedinea Zidana još nisu imali priliku da šutiraju sa bele tačke u La Ligi 2021. godine. Još je znatiželjnije da je poslednji jedanaesterac iz penala koji su izveli „beli“ u La Ligi bio protiv Barselone – u poslednjem izdanju „El Classico“, 24. oktobra 2020. na „Camp Nou“. Večeras dve ekipe će se suprotstaviti „Alfredu Di Stefanu“, u meču koji će možda biti presudan u borbi za titulu.

Ovo je jedna od najdužih serija bez kazne dosuđene u korist određenog tima nakon što je VAR ušao u profesionalni fudbal. U Španiji ovu vrstu rekorda drži Rajo Valjekano – 28 uzastopnih utakmica bez penala. Novi igrač La Lige Cadiz ušao je ranije u sezoni u seriju od 23 utakmice bez primanja kazne, napominje Marca.

Publikacija dodaje da su 23 uzastopna meča bez penala rekord u istoriji serijala utakmica Real Madrida bez kaznenog udarca u korist „Los Blancosa“. Beli bi mogli da izjednače rekord Raja Valjekana ako se serija nastavi do meča sa Seviljom u 35. kolu La Lige.

Rekorder u istoriji španskog fudbala u ovom pogledu je Osasuna – 72 uzastopne utakmice bez penala u korist ekipe, a ova košmarna serija završena je 27. avgusta 2016. Najduži niz Atletico Madrida je 30 utakmica, između 2017. i 2018, i 24 utakmice Barselone u 2010.

Mesi nema gola protiv Real Madrida nakon transfera Ronalda u Italiju

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje