Juče su otpustili Domenika Tedeska, danas već promovisali zamenu – Red Bul Lajpcig je na mesto šefa stručnog štaba postavio 46-godišnjeg Marka Rozea. Ovaj stručnjak je inače rođen u Lajpcigu, stoga je za njega ovo poseban trenutak u karijeri.

Potpisana je dvogodišnja saradnja između novog trenera i kluba.

Jako se identifikujem sa svojim domom, sa Lajpcigom. Nikada nije lako uzeti ulogu pred očima javnosti u svom rodnom gradu. Ljudi očekuju puno od kluba i mene. Neke stvari će se promeniti za mene i ja ću biti sudija tih odluka. Ali moja porodica i ja smo zadovoljni i ponosni na priliku koju sam dobio.“ izjavio je Roze.

Marko je svoju trenersku karijeru započeo kao asistent u Majncu. Prvi samostalni trenerski angažman mu je bio u Lokomotivi Lajpcig, a zatim je prošao sve mlađe kategorije još jednog tima iz Red Bul grupe – Salcburga. U periodu od jula 2017. do jula 2019. je trenirao prvi tim Salcburga sa kojim je osvojio dve titule prvaka Austrije i kup te zemlje. Na leto 2019. prelazi u Borusiju Mehengladbah, a prošlu sezonu je vodio drugu Borusiju, onu iz Dortmunda.

Sada se nalazi na novom početku, ovog puta u svom rodnom gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.