utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Reforma i Lige Šampiona!

Samo jedan dan nakon što je ozvaničeno osnivanje tkz. „Superlige“, Evropska fudbalska federacija – UEFA je objavila promenu formata Lige Šampiona počevši od 2024. godine!

Od sezone 2024/2025 doći će do proširenja, te umesto dosadašnjih 32 timova, učestvovaće 36 klubova. Pritom, više neće biti grupne faze kao do sada, jer će sve ekipe biti u jednoj grupi. Svaki tim će odigrati 10 utakmica protiv različitih protivnika (pet kod kuće i pet na gostovanjima).

Na žrebu timovi će biti podeljeni u četiri divizije, a oni najkvalitetniji klubovi će odigrati dve utakmice protiv nekih timova iz istog šešira, po tri puta protiv rivala iz druge i treće divizije, te dva puta susreta sa ekipima iz poslednjeg „ranga“.

Prvih osam timova sa najvećim brojem osvojenih bodova obezbediće direktan plasman u nokaut fazu Lige Šampiona, dok će timovi od 9. do 24. mesta kroz dvomeč u baražu odlučivati o tome ko ide u 1/8-finala.

Zbog povećanja broja klubova učesnika, biće i znatno više duela, 180 umesto 96 sadašnjih u uvodnoj fazi, odnosno čak 225 po novom sistemu takmičenja, od početka do samog finala.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje