četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Remi juniora Srbije i Španije na Svetskom prvenstvu

U drugom kolu Svetskog prvenstva za juniore, Srbija je odigrala nerešeno sa Španijom – 6:6. Posle pobede nad Češkom i remija sa Španijom, selekcija Uroša Stevanovića će u trećem kolu biti slobodna, a potom igra sa SAD i Slovačkom.

Španija je povela sredinom prvog perioda, ali je sedam sekundi pre završetka te četvrtine Nemanja Stanojević izjednačio. Egal borba se vodila i u nastavku, ali je Srbija često imala prednost. Posle pet minuta bez golova, Marko Radović je doneo prvo vođstvo Srbiji, a zatim je Marko Radulović, posle izjednačujućeg gola Španije, bio precizan za 3:2. Međutim, ekipa Uroša Stevanovića nije uspela da sačuva vođstvo na poluvremenu, pošto su Španci devet sekundi pre kraja poravnali na 3:3.

Radulović je pogotkom iz peterca otvorio drugo poluvreme, a minut kasnije je Stanojević novim golom povisio na 5:3. Međutim, Španci su uspeli brzo da smanje zaostatak, a u poslednjem minutu treće četvrtine i da izjednače na 5:5. Imao je priliku Radulović da donese novu prednost iz peterca, ali je golman Španije bio siguran.

Stefan Branković je postigao šesti gol za Srbiju, šest i po minuta pre kraja meča. Rezultat 6:5 bio je aktuelan sve do samog kraja i poslednjeg napada Španije, u kojoj je Roberto Valera postavio konačnih 6:6 sa igračem više. Radulović je u poslednjoj sekundi imao priliku da donese poedu, ali nije uspeo.

Španija – Srbija 6:6 (1:1, 2:2, 2:2, 1:1)

Španija: Agir (9 odbrana), Lara 2, Asensio, Ponferada 1, Toras, Valera 1, Teklas, Fernandez, Ferer 1, Beles, Gomez 1, Ramon, Palazon.

Srbija: Mišović (8 odbrana), Branković 1, Stanojević 2, Pljevančić, Gak, Mitrović, Radulović 2, Milojević, Martinović, Gavrilović, Jakšić, Radović 1, Popadić.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje