subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Repeša prepustio Zvezdi ulogu favorita

Još malo je ostalo do starta finalne serije u Aba ligi u kojoj će do 3 pobede igrati Crvena Zvezda i Budućnost. Ko dobije seriju osvojiće regionalnu Aba ligu, ali će i igrati Evroligu sledeće godine.

Pred start serije, trener Budućnosti, Jasmin Repeša, ulogu favorita daje Crvenoj Zvezdi:

Sve tri utakmice je Zvezda lagano dobila, sa velikom razlikom. Nakon takvih rezultata i samo jednog njihovog poraza u regularnom delu, bilo bi neozbiljno da sad kažem da smo mi favoriti. Ali, cilj je postavljen pre mog dolaska i potvrđen kada sam ja postavljen, a to je osvajanje ABA lige. Ne možemo, niti hoćemo da bežimo od toga.

Repeša je pohvalio Zvezdu da je dobro pokrivena i kompaktna ekipa:

Zvezda je na svim pozicijama pokrivena, ima jako puno napadačkih varijanti. Leđima prema košu ne igraju samo Cirbes ili Odžo, možda Perperoglu više prima loptu u takvim situacijama nego oni. Zna to i da igra Rivers, a Zvezda ima i odlične šutere. Simanić je u rangu bekova što se tiče preciznosti, Beron je jedan od najboljih šutera u Evropi, a i Dobrić je izuzetno kvalitetan. Kao i svako finale, i ovo će sigurno nositi tenzije. Ko bude mirniji, koncentrisaniji, agresivniji i više bude tim, biće u prednosti.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje