četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Reprezentacija Saudijske Arabije smenila selektora!

Holandski stručnjak Bert van Marvejk od danas više neće obavljati funkciju selektora A reprezentacije Saudijske Arabije, pošto je fudbalski savez te zemlje odlučio da ga smeni i da na to mesto dovede Argentinca, Edgarda Bausa.

Kako se navodi, razlog za ovu odluku proizilazi iz činjenice da je u poslednjih nekoliko meseci veliki broj njegovih saradnika dobilo otkaze, zbog čega van Marvejk nije krio nezadovoljstvo što je dovelo i do njegove smene.

Van Marvejk je na klupu “Zelenih Sokolova“ stupio u avgustu 2015. godine, a pod njegovom komandom ova reprezentacija uspela je da ostvari 9 pobeda, 3 remija i 2 poraza, uz ukupnu gol razliku 38:11. Pored odličnog učinka, svoj mandat u reprezentaciji Saudijske Arabije krunisao je plasmanom na Svetsko Prvenstvo u Rusiji, pošto su zauzeli 2. poziciju u grupi B azijskih kvalifikacija sa 19 bodova iz 10 utakmica.

Na funkciju, koja je upražnjena odlaskom Holanđanina, istog dana stigao je argentinski strateg Edgardo Bausa, koji je do aprila tekuće godine vodio reprezentaciju Argentine.

Tokom svoje trenerske karijere Bausa je pored selekcije Argentine vodio još Rosario Sentral, Sporting Kristal, argentinski Kolonj, LDU Kito (u 2 navrata), Al-Nasr Rijad, San Lorenco i Sao Paulo.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje