subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Reprezentacija Škotske ostala bez selektora!

Fudbalski savez Škotske je ovog četvrtka u zvaničnom saopštenju potvrdio da Aleks Makliš više neće obavljati funkciju selektora seniorske reprezentacije.

Kao razlog za ovakvu odluku navode se loša izdanja ekipe u proteklom periodu, kao i, konkretno, poraz od Kazahstana u okviru kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo koji ih je postavio na pretposlednje mesto u grupi.

– “Odluka da prekinemo saradnju nije bila ni malo laka, posebno jer je Aleks član škotske Kuće slavih sa 77 reprezentativnih mečeva, tri učešća na Svetskim Prvenstvima i dva mandata na klupi nacionalnog tima. Nakon dugog vaganja i mog iskrenog razgovora sa Aleksom, odlučili smo da prekinemo saradnju jer mislimo da ova ekipa ima potencijal za mnogo više“, rekao je izvršni direktor fudbalskog saveza, Ian Maksvel.

Makliš je na mesto selektora Škotske stupio još tokom februara 2018. godine, nasledivši Malkolma Makeja, da bi do danas na ukupno 12 utakmica pod njegovom komandom ekipa ostvarila 5 pobeda i 7 poraza.

U okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope, Škotska je zabeležila pobedu nad San Marinom (0:2), ali i ubedljiv poraz od Kazahstana (3:0) zbog čega sada zauzimaju pretposlednje, 5. mesto u okviru grupe I.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje