subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Reprezentativke Kube i Brazila pojačale Zvezdu i Vojvodinu

Ovog vikenda počelo je Prvenstvo Srbije za vaterpolistkinje, a pored ubedljivih pobeda favorita najzanimljivija vest je da su se Crvena zvezda i Vojvodina pojačale igračicama sa Kube, odnosno iz Brazila.

Naime, Zvezda je angažovala 24-godišnju igračicu sa Kube, Sesiliju Diaz Mesu, koja igra na poziciji centra i već je igrala u Evropi za mađarski Senteš, odnosno rusku Uraločku. Centarsku poziciju pojačala je i Vojvodina, osvajač Kupa Srbije, u koju je stigla 22-godišnja Mari Kosmo iz Brazila, a ona, koliko nam je poznato, do sada nije imala priliku da igra u nekom evropskom klubu

Do sada nije bila praksa da srpski klubovi u ženskoj konkurenciji angažuju strane igračice, ali je svakako bilo logično da u nekom trenutku dođe do toga, s obzirom da određeni broj srpskih igračica nastupa u inostranstvu, a da treba dodatno podići kvalitet ženskog vaterpola u Srbiji i nema sumnje da će ove dve vaterpolistkinje moći da unaprede igru svojih ekipa.

Diaz Mesa je u četvrtak stigla u Beograd, a u nedelju je debitovala za crveno-bele u duelu sa subotičkim Spartakom i za samo dva minuta je postigla četiri gola, a na kraju je bila najefikasnija sa ukupno sedam.

– Nije nam cilj da uzimamo mnogo stranih igračica, već da naše vaterpolistkinje, koje već dobro rade i to pokazuju rezultati u mlađim kategorija, nadograde svoju igru, kao i da se podigne kvalitet domaćeg Šampionata – rekla je Dragana Ivković, koja će tek narednog vikenda, kada Zvezda bude igrala protiv Palilule, moći da vidi koliko je zapravo pojačanje igračica sa Kube, ali je izvesno da će kao ubedljivo najstarija mnogo značiti mladom sastavu Zvezde, u čijem timu su gotovo sve igračice rođene posle 2000. godine.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje