sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rezime prvog dana nove sezone

Bilo je mnogo mečeva u novogodišnjoj noći i može se reći da su favoriti opravdali svoje uloge u većini slučajeva, a mi smo se potrudili da vam prikažemo najbitnije rezultate.

ATP Brizbejn:

Osim neočekivanog poraza Tiafoea od Ebdena može se reći da nije bilo velikih iznenađenja. Miša Zverev je opravdao ulogu favorita u meču protiv Patrik Smita kao i Jared Donaldson protiv domaćeg igrača Jordana Tomsona.
Večeras ce na teren izaći bosanski teniser Damir Dzumhur, a njegov protivnik će biti Denis Istomin. Pored tog meča najzanimljiviji meč bi trebao biti između Denisa Šapovalova i Kajla Edmunda.

ATP  Pune:

Manje više svi favoriti su pobedili. Oba tenisera iz Francuske Žil Simon i Pjer Erber su se plasirali u dalji tok turnira kao i Mihail Kukuškin koji je pobedio Radu Albota. Ono sto je dobro za organizatore jeste to što je domaći igrač Ramanathan pobedio Karlosa Baenu i plasirao se u drugo kolo.

ATP DOHA:

Mladi Rus Andrej Rubljev odigrao je samo jedan set, jer mu je Štebe predao zbog povrede. Prvi nosilac Dominik Tim je rutinski slavio protiv Evgenija Donskoja, a treba reći da je u najzanimljivijem meču dana Fernando Verdasko pobedio Dudija Selu.

WTA Šenžen:

Najveća zvezda ovogodišnjeg turnira Marija Šarapova lagano je izašla na kraj sa Rumunkom Buzarnesku. Šarapova će i večeras biti u akciji, a protivnica će joj biti Alison Riske.
Crnogorska igračica Danka Kovinić takođe je prošla dalje i ona će večeras igrati protiv Sabalenke.

WTA Brizbejn:

Najbitnija vest iz Brizbejna je povlačenje Petre Kvitove sa turnira. Razlog povlačenja je virus koja je pokupila tokom leta za Australiju i ona nije bila spremna za meč. Njeno mesto je zauzela Heder Votson kao laki luzer, ali ona je  bila „počišćena“ od Estonke Kontaviet sa 6:0 6:3.
U derbiju prvog kola Joana Konta je posle velike borbe savladala Medison Kiz, a ulogu favorita opravdale su jos Elina Svitolina i Lesija Curenko.

WTA Ouklend:

Druga nositeljka Julija Gergez je posle velike borbe savladala olimpijskog šampiona Moniku Puig sa 2-1 u setovima.
Takođe treba istaći da su Hrvatice bile polovične prethodne večeri. Petra Martić je pobedila Vondorusovu, a Dona Vekić je poražena od Kirsten Flipkens.
Večeras su u akaciji Karolina Woznjacki koja će igrati protiv Medison Brengle kao i Agnješka Radwanska koja će igrati protiv Hadad Maie.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje