petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ribakina iznenadila Garsiju, Makarova bolja u derbiju

Rusija ne mora da brine za budućnost kada je ženski tenis u pitanju. Zaista u svojim redovima imaju sjajne mlade igračice koje će biti u samom vrhu svetskog tenisa, poput Darije Kasatkine, Elene Ribakove, Anastasije Potapove i još mnoge.

Upravo je Elena Ribakova napravila najveće iznenađenje na turniru u Sankt Peterburgu pobedivši sedmu teniserku sveta Karolin Garsiju sa 2:1, po setovima 4:6 7:6 (8:6) 7:6 (7:5).

Tipično za ženski tenis viđeno je mnogo brejkova, ali u takvoj igri Ribakova se snašla više nego dobro. Garsiji je trebalo malo vremena da uđe u ritam pa je bila u zaostatku od jednog brejka, ali kada je pronašla svoj ritam, relativno lagano je napravila dva brejka za osvajanje prvog seta.

Sličan scenario je viđen drugom setu. Garsija je opet jurila prednost, i uspela da preokrene. Imala je servis za pobedu i činilo se kako je sve gotovo, ali nije tako bilo. Ribakova je sjajnom igrom uspela da napravi ribrejk, i tako odvede set u taj brejk u kom je spasila i jednu meč loptu, a kasnije ga osvojila sa 8:6.

U trećem setu očekivano viđena je najveća borba. Ribakova je nastavila sa sjajnom igrom. Bila je agresivna, skoro svaki poen je zavisio od nje i takav stav ju je doveo do toga da servira za pobedu. Ipak, pri rezultatu 5:4 na njen servis ruka joj se stegla i Garsija je vratila brejk. I treći set je otišao u taj brejk i to je realno bilo i najpravednije s obzirom šta smo gledali. U taj brejku je Garsija bila u psihološkoj prednosti, ali bez obzira što je izugibila servis za pobedu Ribakova nije očajavala. Nastavila je u svom ritmu da napada i takav stil joj se isplatio. Dobila je taj brejk sa 7:5 i tako se plasirala u osminu finala u kom će igrati protiv bolje iz duela Gergez-Vinči.

U ruskom derbiju starija Ruskinja Ekatarina Makarova bila je bolja od Anastasije Pavljučenkove sa 2:0, po setovima 6:4 6:4. Od početka se videlo da je Makarova ušla u meč sa većom željom za pobedom. Servirala je sjajno, agresivnom igrom nije dala mnogo Pavljučenkovoj i takva igra joj je donela pobedu. Pavljučenkova je na trenutke bljesnula, ali kada je trebala da iskoristi svoj period dobre igre uvek je padala i ništa više od ovoga nije ni zaslužila. Makarova će u osmini finala igrati protiv Katarine Siniakove.

Ostali rezultati:
Kvitova – Vesnina 6:2 6:0
Oštapenko – Zvonarjeva 7:6 (8:6) 6:3
Kasatkina – Korne 6:2 6:1

Sutra su na rasporedu mečevi osmine finala,a program počinje od 11:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje