četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rinsov prvenac u Teksasu

Vozač Suzukija Aleks Rins pobednik je trke za Veliku nagradu Amerike koja se vozila u Teksasu. Rins je došao do svoje trinaeste pobede u karijari, a svom timu je doneo prvu pobedu još od 2016. godine i trke za Veliku nagradu Velike Britanije.
Drugi je bio vozač Jamahe Valentino Rosi, dok je treći bio vozač Pramak Dukatija Džek Miler.

U prvih 10 su se našli još Andrea Doviciozo, Franko Morbideli, Danilo Petrući, Fabio Kvartararo, Pol Espargaro, Frančesko Banjaja i Takaaki Nakagami.

Tok trke:

Bez obzira što je Rins na kraju došao do pobede, ovu trku je obeležio pad Marka Markeza. Španac je u svom stilu dominantno krenuo i za relativno kratko vreme se odvojio od Rosija i Rinsa. Njegova prednost je bila preko šest sekundi, ali Markez je u jednoj od krivina doživeo pad nakon kojeg se nije oporavio.

Priliku je iskoristio Valentino Rosi koji je preuzeo prvo mesto, a kasnije mu se pridružio Aleks Rins. Velika borba se borila između njih dvojice, a kako se trka bližila kraju činilo se da Rins ima bolji ritam. Mladi Španac je vozio mudro, znao je tačno kada treba da napadne i pred sam kraj trke je preuzeo prvo mesto. Iz kruga u krug Rosi je pokušavao da sustigne Rinsa, ali jedna greška pri kočenju ga je koštala prvog mesta. Ipak, na kraju kad se sve sabere potpuno zaslužena pobeda Rinsa koji je svom timu doneo veliku pobedu, a njegov Suzuki je treća fabrička ekipa koja je ove sezone pobedila.

Posle tri odvežene trke prvi u generalnom plasmanu je vozač Dukatija Andrea Doviciozo sa 54 poena, drugi je Rosi sa tri poena manje, a treći je Alek Rins sa 49 poena.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Španije 5. maja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje