četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

RK Vardar: Teško je, ali moramo da ostanemo fokusirani

Makedonski prvak, RK Vardar će u prvoj utakmici 1/4-finala Lige Šampiona pred svojim navijačima odigrati meč protiv mađarskog predstavnika, PIK Seged.

Nakon izjave vlasnika kluba, Sergeja Samsonenka da od naredne sezone prestaje sa finansiranjem muškog rukometnog tima, trenutna situacija u redovima „crveno-crnih“ nije na zavidnom nivou, ali se i pored toga u taboru makedonskog predstavnika nadaju da će obezbediti plasman na F4 turnir.

„Teško je. Ovo je moj klub, moj grad, navijač sam Vardara, ali život mora da ide dalje. Ovo je možda jedna od poslednjih utakmica Vardara kakvog što poznajemo, nakon izjave Sergeja Samsonenka. Ipak, očekuje nas meč sezone protiv Segeda. Smatram da su oni favoriti, te ću tu ulogu prepustiti njima. Mi ćemo kao i uvek dati svoj maksimum pred punim tribinama kako bi savladali Seged i bili korak bliže plasmanu na završni turnir“, rekao je kapiten Vardara, Stojanče Stoilov.

„Zasigurno proteklih dana nikome od nas nije bilo lako zbog novonastale situacije, ali ja i moji igrači mislimo samo o tome kako da pobedimo Seged. Maksimalno smo fokusirani na tu utakmicu. Tokom čitave sezone igraju veoma dobro, te sam siguran da će i protiv nas to pokazati. Ipak, mi želimo da se plasiramo na F4 turnir u Kelnu, stoga moramo da ih savladamo“, dodao je trener tima, Roberto Garsija Parondo.

Prvi, četvrtfinalni susret između RK Vardara i PIK Segeda na programu je u četvrtak sa početkom od 20h u SC „Jane Sandanski“, a kako je od strane makedonskog kluba saopšteno, sve karte za ovu utakmicu su uveliko raspodate, te će „crveno-crni“ imati fantastičnu podršku svojih navijača sa tribina.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje