Advertisement

Ovog leta realizovani su brojni “zvučni” transferi u svetu košarke na Starom kontinentu, a jedan od najvećih je svakako i dolazak – Serhija Rodrigeza u redove Olimpije Milana!

33-godišnji plejmejker je potpisao ugovor na tri godine sa popularnim “Manekenima”, a dolazi iz redova aktuelnog prvaka Evrope, Cska Moskve u kojem je proveo predhodne dve godine.

“Izuzetno sam uzbuđen i motivisan ovim novim poglavljem svoje karijere. Dolazak u Milan mnogo znači za mene i moju porodicu. Mi smo veoma srećni. Imati priliku da predstavlja tako veliki klub kao što je Olimpija i igrati u drugoj zemlji, bilo je veoma važno za donošenje ove odluke. Etore Mesina takođe je bio veliki faktor. Puno ga poštujem. Ponovo će raditi s njim. Trudićemo se svi zajedno da svi oni koji podržavaju Olimpiju, budu ponosni na nas”, istakao je iskusni košarkaš.

Popularni “Ćaćo” će zasigurno biti veliko pojačanje za italijanski klub u narednom periodu, jer je reprezentativac Španije sakupio “bogato” iskustvo igrajući za – Estudijantes, Real Madrid i CSKA Moskvu u Evropi, ali iza NBA timove – Portlanda, Sakramento Kingsa, Njujork Niksa i Filadelfije.

Španac je do sada u dva navrata osvajao titulu u Euroligi (2015. i 2019. godine), a izabran je i za najboljeg igrača ovog takmičenja za 2014. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here