četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Rolan Garos: Đere ispustio Nišikorija i plasman u četvrto kolo

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u četvrto kolo Rolan Garosa. On je u trećoj rundi poražen od Japanca Keija Nišikorija, a rezultat je bio 3:2, po setovima 6:4 6:7 (6:8) 6:3 4:6 8:6.

Mnogi su predviđali da će Nišikori danas imati težak zadatak i na kraju su bili u pravu. Laslo Đere je pružio jak otpor Japancu, u nekim trenucima je bio bolji igrač, ali neiskustvo u ovakvim mečevima ga je koštalo velike pobede.

U rovovskoj borbi kakva je bila ova, dva sjajna tenisera su na ravne časti podelili po dva seta. Bilo je tu velike borbe, dugih poena i mnogo nadmudrivanja, te je bilo sasvim očekivano da pobednika meča odluči peti set.

U tom petom setu Đere je propustio veliku šansu. On je maksimalno koristio momentum nakon osvajanja četvrtog seta. Đere je imao velikih 3:0 uz dva brejka prednosti, ali nikako nije uspeo da dođe do 4:0. To je bila prekretnica meča, jer se Nišikori jednim brejkom vratio. Japancu se povratilo samopouzdanje, a u Đereovu igru se uvukla nervoza. Nišikori je toga bio svestan te je veoma brzo stigao do egala. U tim trenucima obojica su igrali na siguricu, ali je bilo evidentno da je Nišikori bolji i da mnogo lakše osvaja svoje gemove. Na kraju, Đere je popustio u 14. gemu kada je Nišikori napravio brejk koji mu je doneo i veliku pobedu.

Nišikorija u četvrtoj rundi očekuje duel protiv Francuza Benoe Pera.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje