četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Rolan Garos: Đoković može biti zadovoljan žrebom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković saznao je ime protivnika u prvom kolu Rolan Garosa. Đokovićev prvi protivnik na putu ka drugoj tituli u Parizu će biti Poljak Hubert Hurkač.

Ukoliko pobedi Hurkača Đoković bi u drugom kolu igrao protiv bolje iz duela Kveri/Kvalifikant. U trećoj rundi mogao bi da igra protiv domaćeg igrača Žila Simona, a četvrta runda donosi balkanski derbi protiv Borne Ćorića.

Projektovano četvrfinale za Đokovića je Nemac Aleksandar Zverev, a eventualno polufinale bi donelo duel protiv Austrijanca Dominika Tima, koji je četvrti nocilac.

Pored Đokovića od tenisera iz Srbije u glavnom žrebu se nalaze još Dušan Lajović, Laslo Đere, Miomi Kecmanović, Filip Krajinović i Janko Tipsarević, a Viktor Troicki je u poslednjem trećem kolu kvalifikacija.

Dušan Lajović će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a u drugom kolu ga očekuje težak posao, jer će igrati vrlo verovatno protiv Nika Kirjosa. Ukoliko bi uspeo da prođe u treće kolo tamo bi ga čekao Aleksandar Zverev tako da Lajović ne može biti zadovoljan žrebom.

Laslo Đere može biti više nego zadovoljan žrebom. U prvom kolu će igrati protiv Španca Alberta Ramosa Vinolasa, drugo kolo donosi duel protiv boljeg iz duela Popirin/Umer, a eventualno treće kolo donosi duel protiv Japanca Keija Nišikorija.

Miomir Kecmanović igra protiv Denisa Kudle, a Filip Krajinović svoju avanturu započinje protiv Amerikanca Frensisa Tiafoa.

Janko Tipsarević igra pod zaštićenim rankom, a u prvom kolu ga čeka težak protivnik Bugarin Grigor Dimitrov.

Od ostalih favorita Rafael Nadal kao drugi nosilac nalazi se u donjem delu žreba. Nadal je imao dosta sreće sa žrebom, jer u prva dva kola igra protiv kvalifikanta. Treće kolo donosi duel protiv Gofana, dok bi u eventualnom četvrfinalu igrao protiv Keija Nišikorija dok bi u polufinalu Nadal igrao protiv Rodžera Federera.

 

Povratnik na parisku šljaku Rodžer Federer u prvom kolu igra protiv Italijana Lorenca Sonega. U drugom kolu Federer bi igrao protiv Tunižanina Maleka Džazirija. Treće kolo donosi duel protiv Italijana Beretinija, a eventualno četvrfinale donosi duel protiv grčke senzacije Stefanosa Cicipassa.

Projektovana četvrtfinala izgledaju ovako:

Rolan Garos startuje u nedelju, a titulu brani Rafael Nadal.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje