subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rolan Garos: Halep u osmini finala, Osaka iznenađujuće ispala

Prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa Simona Halep plasirala se u osminu finala. Simona Halep je pobedila Ukrajinku Lesju Curenko rezultatom 2:0, po setovima 6:2 6:1.

 

Nakon prva dva kola u kojima je gubila po set, danas je Simona Halep bila mnogo bolja. Rumunka je maksimalno iskoristila iznurenost protivnice koja je meč protiv Aleksandre Krunić igrala u dva dana. Imala je Curenko problema i sa povredom, ali to ne umanjuje sjajnu partiju Rumunke koja hita ka još jednom finalu.

U osmini finala je čeka Moniga Puig, ili Iga Svjontek.

Najveće iznenađenje šestog dana na Rolan Garosu je ispadanje prve nositeljke Naomi Osake. Mlada Japanka je neočekivano ispala od Čehinje Katerine Siniakove, a rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 6:2.

Nakon loša prva dva kola očekivalo se da će Osaka podići nivo igre. Ipak, do toga nije došlo, a to je Siniakova znala da iskoristi. Čehinja je igrala bez imalo respekta prema prvoj igračici sveta i svaku šansu je znala da iskoristi.
Bilo je malo nervoze u samom finišu drugog seta, ali u globalu više nego zaslužena pobeda Siniakove.

Plasman u osminu finala je najbolji rezultat za Siniakovu na nekom od grend slemova, a za plasman u četvrfinale će igrati protiv Amerikanke Medison Kiz.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje