četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rolan Garos: Krajinoviću još jedan maraton, Đere mnogo lakše do pobede

Srpski teniser Filip Krajinović posle velike borbe plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. U meču koji je trajao preko četiri sata Krajinović je bio bolji od Španca Roberta Karbaljesa Baene, a rezultat je bio 3:2, po setovima 6:4 6:4 6:7 (1:7) 3:6 8:6.

Isključivi krivac za ovako dug meč je upravo Krajinović. Srpski teniser je tokom većeg dela meča bio mnogo bolji igrač. Rutinski je osvojio prva dva seta, a u trećem setu imao je servis za pobedu. Ipak, pri rezultatu 6:5 Karbaljes Baena je napravio brejk i odveo set u taj brejk. Jasno je da je psihološka prednost bila na strani Španca, a on je to znao da iskoristi.

Momentum je u nastavku meča bio na strani Karbaljesa Baene. Krajinoviću su se motale po glavi propuštene šanse, a nervoza je bila prisutna. Karbaljes Baena sve to rutinski koristi i vrlo brzo dovodi meč u potpuni egal.

Ipak, kada su svi pomislili da će doći do potpunog preokreta to se nije dogodilo. Krajinović je odmah na stratu napravio brejk i poveo sa 2:0. Taj brejk prednosti je čuvao do samog finiša kada je usledila nova drama. Krajinović je još dva puta ispustio servis pri serviranju za pobedu, ali na njegovu sreću Karbaljes Baena je takođe loše servirao.

Krajinović je na kraju imao više snage i hrabrosti te je sa 8:6 uspeo da privede meč kraju. U borbi za četvrto kolo Krajinović će igrati protiv šestog nosioca Stefanosa Cicipasa.

Krajinovićev kolega iz Dejvis kup selekcije Laslo Đere takođe se plasirao u treće kolo Rolan Garosa pobedivši Australijanca Alekseja Popirina. Rezultat je bio 3:0, po setovima 6:4 7:6 (7:4) 6:4.

Đere je odigrao još jednu maestralnu partiju, i što je najbitnije uspeo je da dobije meč posle tri seta. Nakon lagano osvojenog prvog seta ključni detalj meča jeste bio taj brejk drugog seta. Đere je u tom taj brejku pokazao da je pun samopouzdanja i osvojio ga sa 7:4, što je svakako bila prekretnica meča.
U nastavku duela meč je bio u egalu, ali govor tela Popirina nije davao naznake da može do preokreta. Čekao se samo trenutak kada će Đere napraviti taj iskorak, a on se dogodio u 10. gemu kada je napravio brejk koji mu je automatski doneo pobedu.

U trećem kolu Đere će igrati protiv Japanca Keija Nišikorija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje