četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Rolan Garos: Osaka još jednim preokretom do trećeg kola

Prva igračica sveta Naomi Osaka plasirala se u treće kolo Rolan Garosa. Osaka je u meču druge runde bila bolja od Beloruskinje Viktorije Azarenke rezultatom 2:1, po setovima 4:6 7:5 6:3.

Za mnoge je ovo bio meč dana i meč je opravdao taj epitet. Osaka je još jednom morala da se troši do krajnjih granica, jer je sa druge strane bila rapoložena Azarenka.

Prvi set je protekao u apsolutnoj dominaciji Azarenke, koja je veoma brzo povela sa 5:1. Osaka je uspela da vrati jedan brejk, ali prednost Azarenke je bila prevelika da bi Osaka stigla do potpunog preokreta.

Nastavak duela donosi još veću borbu. Osaka je podigla nivo igre, i meč je bio veoma kvalitetan. Bilo je veoma lepih poena, ali Azarenka je ipak bila bolja. Beloruskinja je povela sa 3:2 uz brejk prednosti, ali tu nije bio kraj. Osaka se sada već na sebi svojstven način vratila na 4:4, i u samom finišu velikim pritiskom na Azarenku uspela da izbegne taj brejk i izjednači na 1:1.

U trećem setu momentum je bio na strani Osake koja je diktirala tempo. Tada su se uloge obrnule, a Japanka je veoma brzo povela sa 5:1. Azarenka je uspela da vrati jedan brejk, i odvede još jedan Osakin gem u djus kada je ona servirala za set. Ipak, mlada Japanka se izvukla sjajnim servisima i upisala još jednu veoma bitnu pobedu.

Osaka će u trećoj rundi igrati protiv Katarine Siniakove.

Ostali rezultati:

Aleksandrova – Stosur 3:6 6:1 6:4
Bolsova – Kiristea 7:6 (7:5) 7:6 (7:3)
Anisimova – Sabalenka 6:4 6:2
Siniakova – Sakari 7:6 (7:5) 6:7 (8:10) 6:3
Svjatek – Vang 6:3 6:0
Barti – Kolins 7:5 6:1
Benčić – Zigemund 4.6 6:4 6:4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje