petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rolan Garos: Osaka kroz iglene uši do drugog kola

Prva igračica sveta Naomi Osaka plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa. Ona je u prvoj rundi bila bolja od Slovakinje Ane Karoline Smjedlove rezultatom 2:1, po setovima 0:6 7:6 (7:4) 6:1.

Bila je u nokdaunu Naomi Osaka, ali je nekim čudom uspela da se spase ispadanja u prvom kolu. Šmjedlova je bila za klasu bolja igračica tokom celog meča, ali u ključnim trenucima došlo je do straha i to je glavni razlog za njen današnji poraz.

Ušla je Šmjedlova veoma dobro u meč. Nametnula je svoj ritam, diktirala tempo, a Osaka je bila samo nema posmatračica. Na veliko iznenađenje pariske publik mlada Slovakinja je prvi set osvojila sa makismalnih 6:0.

Nije bilo realno da Šmjedlova ovako visok nivo igre drži i u nastavku meča. Očekivao se odgovor Osake koji je stigao odmah na startu seta. Japanka je napravila brejk za 2:0, ali žute minute u igri Šmjedlove nisu dugo trajale. Slovakinja se veoma brzo konsolidovala vrlo brzo vratila brejk. Momentum je bio na njenoj strani, a Šmjedlova je nakon toga imala dva puta po brejk prednost. Ni dva servisa za pobedu nisu bila dovoljna, a kada se tako velike šanse ne iskoriste po pravilu sledi kazna. Osaka je nekim čudom vraćala brejkove, a drugi set je otišao u taj brejk.
U taj brejku igra Šmjedlove se potpuno raspala, a Osaka je sa 7:4 vratila meč u egal.

Sve nakon toga je bilo za zaborav kada je Šmjedlova u pitanju, jer je Osaka dominirala. Japanka je napravila tri brejka i rutinski privela meč kraju. U drugom kolu je očekuje duel protiv Beloruskinje Viktorije Azarenke.

Upravo je Azarenka odigrala jedan od zanimljivijih mečeva u ženskom delu turnira. Beloruskinja je bila bolja od Letonke Jelene Oštapenko rezultatom 2:0, po setovima 6:4 7:6 (7:4).

Meč je bio haotičan sa mnogo preokreta. U prvom setu od deset odigranih gemova devet su bili brejkovi. Azarenka je uspela da osvoji samo jedan svoj servis gem koji je ispostaviće se bio dovoljan za osvajanje seta.

Nastavak duela donosi nešto kvalitetniji tenis, a ključ su bili oni bitni poeni u kojima je Azarenka bila bolja. Beloruskinja je u taj brejku bila bolja sa 7:4.

Ostali rezultati:

Kasatkina – Paolini 6:2 6:3
Begu – Žu 6:1 6:1
Puig – Flipkens 6:1 7:5
Andresku – Bouzkova 5:7 6:4 6:4
Mukova – Kontavejt 3:6 6:2 6:2
Anisimova – Tan 6:3 6:1
Garsija – Bartel 6:2 6:4
Blinkova – Gasparijan 6:3 4:6 8:6
Lineg – Pake 3:6 6:1 6:2
Nara – Jakupović 7:5 5:7 6:3
Sabalenka – Cibulkova 7:5 6:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje