četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rolan Garos pomeren za sedam dana

Drugi grend slem u sezoni Rolan Garos zvanično je odložen za jednu sedmicu, i odigraće se u terminu od 30. maja do 13. juna. Razlog za odlaganje turnira jeste loša situacija u Francuskoj oko koronavirusa.

„U dogovorima sa vlastima u Francuskoj i upravnim telima u tenisu, Teniska federacija Francuske donela je odgovornu odluku da Rolan Garos odloži za nedelju dana. Turnir će se održati od 24. maja do 13. juna“, navodi se u saopštenju.

Postavlja se pitanje kako će odlaganje Rolan Garosa uticati na ostatak ATP/WTA kalendara, a organizatori su imali odgovor i na to pitanje.

„Odluka da se početak Rolan Garosa odloži za nedelju dana doneta je zbog ograničenja koja postoje u Francuskoj zbog širenja koronavirusa. Dodatno vreme za ogranizaciju povećava šanse da će uslovi biti bolji i da će navijači moći da prisustvuju mečevima. ATP i WTA podržavaju odluku i konstantno su u kontaktu sa svim stranam na koje je ovo odlaganje uticalo, kako bi se revidirao kalendar za turnire uoči i posle Rolan Garosa. O promenama će javnost biti obaveštena u dogledno vreme“.

Titule na Rolan Garosu će braniti Rafael Nadal i Iga Švjontek.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje