petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Rolan Garos: Težak poraz za Krajinovića

Srpski teniserk Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u četvrto kolo Rolan Garosa. Krajinović je u trećoj rundi poražen od grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa rezultatom 3:1, po setovima 7:5 6:3 6:7 (5:7) 7:6 (8:6).

Veliku šansu je propustio Filip Krajinović da ovaj meč preokrene u svoju korist. Nakon izgubljena dva seta Krajinović je podigao nivo igre i on je bio u prednosti. Na svoju ruku Krajinović je odbio predlog sudije da se meč pri rezultati 5:3 u trećem setu za Krajinovića odloži, jer je hteo da završi set. Kasnije će se ispostaviti da to nije bila najpametnija odluka, jer je Cicipas po mrklom mraku uspeo da vrati brejk i izjednači na 5:5. Tu je meč prekinut, a Krajinović je sigurno bio besan na sebe što nije poslušao sudiju.

U današnjem nastavku Krajinović nije imao šta da izgubi i u tom maniru je igrao. Treći set je otišao u taj brejk, a Krajinović je agresivnom igrom pre svega sa bekend strane uspeo da osvoji taj brejk sa 7:5.

Kako je meč odmicao nervoza se uvlačila u igru Cicipasa. Krajinović je u dva navrata imao brejk prednosti, ali po pravilu nije uspeo da ga potvrdi. Na kraju i četvrti set je otišao u taj brejk. I tu je Krajinović imao sijaset šansi, ali prosto se nije dalo. Srpski teniser je prvi došao do mini brejka, kasnije imao dva servisa za izjednačenje, ali sve je to Cicipas uspeo da poništi i na kraju potpuno zasluženo slavi.

Na kraju ostaje velika žal što Krajinović nije iskoristio svoje šanse, jer bi u petom setu moglo da ode na njegovu stranu. Ipak, ne možće biti ni razočaran, jer je igrao treće kolo na Rolan Garosu, a ovaj poraz će mu biti velika škola.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje