sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rolan Garos: Tim se kockao, ali na kraju slavio

Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. Austrijanac je u drugoj rundi bio bolji od Kazahstanca Aleksandera Bublika rezultatom 3:1, po setovima 6:3 6:7 (6:8) 6:3 7:5. Dominik Tim je ovom pobedom došao do malog jubileja, jer je zabeležio 50. pobedu na grend slemovima.

Tim danas nije blistao. Bilo je mnogo nervoze i grešaka u njegovoj igri, što je Bublik znao da iskoristi. Nakon rutinski osvojenog prvog seta, Tim je počeo da greši u serijama, a Bublik je kroz taj brejk uspeo da izjednači.

U trećem setu Tim je ponovo pojačao i sa rutinskih 6:3 doveo stvari u kontrolu, ali tu nije bio kraj. Austrijanac je mislio da je osvajanjem trećeg seta slomio otpor Bublika što nije bio slučaj. Kazahstanac je nastavio sa agresivnom igrom koja mu je donela brejk na samom startu seta. Činilo se da će ovaj meč otići u peti set, ali u trenucima kada je Bublik servirao za set ruka mu se stegla i Tim je napravio brejk. U tim trenucima Bublik je baš pao sa igrom, što je Tim iskoristio za potpuni preokret.

Dominik Tim će u trećem kolu igrati protiv Urugvajca Pabla Kuevasa.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje