Prelazak portugalskog napadača Kristijana Ronalda u redove italijanskog Juventusa začudio je zasigurno celu sportsku javnost, ali je sa razlogom proglašen kao transfer decenije.

Nakon što su i Juventus i Real Madrid potvrdili da je sve gotovo, čekali su se samo još lekarski pregledi, kao i zvanična promocija u novom klubu. Tokom današnjeg dana to je odrađeno i sada možemo da kažemo da je ta transfer saga završena.

Tokom današnje pres-konferencije Ronaldo je izjavio: ”Juventus je jedan od najboljih klubova na svetu, bilo je mnogo razgovora, ali odluka da pređem u najbolji tim Italije i napravim novi korak u mojoj karijeri jeste bila laka.”

”Ovo je veliki izazov za mene, srećan sam što ću u narednom periodu igrati za ovako veliki klub. Zahvalan sam Juventusu na pruženoj prilici”, dodao je.

Osvrnuo se i na svoj dosadašnji učinak u dresu madridskog tima:

”Moja priča u Realu je bila fantastična i moram da se zahvalim navijačima, ali vreme je da se posvetim sebi u novoj životnoj fazi koja mi je veoma potrebna. Ne mogu da dočekam da istrčim na teren, motivisan sam… Želim da dokažem da sam igrač na visokom nivou!”

Za 9 godina provedenih u madridskom timu Kristijano Ronaldo uspeo je da osvoji 2 titule u La Ligi, 3 Kupa Kralja, 4 Lige Šampione, 3 trofeja Svetskog klupskog prvenstva i još mnoga toga. Tokom tog perioda odigrao je 440 utakmica i pritom postigao 450 golova i 130 asistencija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here