Mnogi ljubitelji fudbala smatraju da je legendarni brazilski napadač Ronaldo Nazario da Lima (45) najbolji igrač svih vremena. U svojoj karijeri nastupao je za PSV, kao i za ljute rivale Barselonu, Real Madrid, Inter i Milan. Sa Brazilom je osvojio dva svetska prvenstva.

U jednom intervjuu dotakao se i njegovih početaka i kako je izgledao susret sa tada poznatim i velikim igračima poput Romarija i Bebeta.

Ronaldo je na SP 1994. godine u Americi imao svega 18 godina, a obzirom na jaku konkurenciju u vidu Bebeta i Romarija, nije imao puno šanse da se dokaže na samom početku karijere. Ipak,

Njih dvojica su mi bili inspiracija, ali je Romario bio ku**** sin jer je nas mlađe igrače terao da mu čistimo kopačke ili donosimo kavu„, izjavio je Ronaldo.

Primetio je i Romario odmah koliki talenat leži u Ronaldu, pa je pokušao na sve načine da ga spreči da mu zauzme mesto.

Uoči jednog treninga koji je prethodio dvoboju Kopa Amerike prišao mi je i rekao da se pripremim da idemo u izlazak. Poručio mi je da je uzeo merdevine kako bi preskočili hotelski zid te da nas ispred hotela čeka taksi. U hotel smo se vratili u pet ujutro i sledećeg dana sam bio preumoran na treningu. Shvatio sam da je Romario to uradio namerno kako bi zauzeo moje mesto u prvih 11„, priseća se Ronaldo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.