utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rotelsberger završio karijeru

Sada je i zvanično. Kvoterbek Pitsburg Stilersa Ben Rotelsberger završio je karijeru. Rotelsberger je stavio tačku na karijeru dugačku 18 godina.

U svojoj prebogatoj karijeri popularni „Big Ben“ je Stilerse dva puta vodio do Superboul titule, kao i tri titule u AFC konferenciji. Za vreme njegovog mandata Stilersu su čak 12 puta igrali u plej ofu, a tandam koji su činili Majk Tomlin i on je jedan od najboljih tandema trener-kvoterbek u istoriji NFL lige.

Ne znam kako bih rečima opisao koliko mi je fudbal značio i koliko je blagoslov bio. Iako sa sigurnošću znam da sam dao sve od sebe, preplavljen sam zahvalnošću zbog svega što mi je pružio. Dečak iz Findlija, u Ohaju, koji je sanjao o NFL, koji se razvijao u Oksfordu, na Univerzitetu Majamija, blagosloven je sa 18 sezona u Pitsburg Stilersima i mestom koje zove domom. Ovo putovanje je uzbudljivo definisano odnosima i podstaknuto timskim dugom. Ipak, došlo je vreme da ispraznim svoj ormarić, okačim svoje kopačke i nastavim da budem sve što mogu svojoj supruzi i deci. Povlačim se iz fudbala kao istinski zahvalan čovek“, poručio je Rotelsberger.

Stilersi sa Rotelsbergerom možda nisu igrali najlepši fudbal za oko, ali pobede su uvek bile tu. Zanimljivo je da su Stilersi sa Rotelsbergerom kao vođom sezone uvek završavali sa više pobeda nego poraza, a njegov ukupni skor je 165-81-1. Rotelsberger karijeru završava sa 64,4 % kompletiranih pasova, sa 418 pasova za tačdaun uz 211 presečenih pasova.

Jedno je sigurno, jedna era u Pitsburgu je završena i biće vraški teško pronaći kvoterbeka koji će nadomestiti Rotelsbergerov učinak.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje