četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Rubljov u finalu Halea

Ruski teniser Andrej Rubljov nastavlja sa sjajnim partijama na turnirima iz Serije 500. Mladi Rus je danas izvojevao plasman u finale turnira u Haleu nakon što je u polufinalu savladao Gruzijca Nikoloza Basilašvilija. Rezultat je bio 2:1 6:1 3:6 6:3.

Jako dobro otvaranja meča imao je Rubljova. Rus je brzo napravio brejk i dobio na samopouzdanju. Basilašvili se na drugoj strani dobrano mučio sa prvim servisom, a rezultat svega jeste još jedan brejk za Rubljova i sigurnih 6:1.

Drugi set donosi veću borbu. Basilašvili je pronašao ritam za prvi servis i Rubljov nije lagano osvajao poene. Iz gema u gem Gruzijac je bio sve bolji, a tu bolju igru je materijalizovao brejkom sredinom seta koji mu je doneo izjednačenje.

Velika borba vodila se u drugom setu. Egal je bio sve do šestog gema kada je Basilašvili popustio. Rubljov je bio strpljiv, sačekao je gem u kojem će stati prvi servis protivniku i to iskoristio za pravljenje brejka. Od tog trenutka sve je išlo njemu na ruku, te je Rus prilično lako priveo meč kraju.

U velikom finalu Rubljov će igrati protiv boljeg iz duela Umber/Ože Aliasim.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje