četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rumunski derbi: FCSB – Kluž (najava i predlog za klađenje)

Danas se od 19:45 u 23.kolu Šampionata Rumunije igra derbi između dva najbolje plasirana tima na tabeli, a sastaju se FCSB (ex Steaua) i Kluž.

FCSB se nalazi na 2.mestu u prvenstvu i za današnjim protivnikom zaostaju 2 boda, što nimalo ne zadovoljava kontoverznog vlasinika ovog kluba Điđija Bakalija, koji je pred susret za Klužom izjavio da je to meč ,,Rumuna protiv Mađara“ jer Kluž dolazi iz pokrajne koja je naseljena Mađarima. FCSB ima skor 15-5-3 i gol razliku 47:15. Na domaćem terenu 8-3-0 i gol razilku 27:5. Prelazni rok su stručnjaci u Rumuniji što se tiče ovog kluba proglasili kao neuspešan jer su dovedeni dobri igrači ali na mestima gde ovaj klub već ima rešenja, dok neka mesta i dalje dosta škripe. Uz to u današnjem meču neće biti napadača Alibeca (13/1), tako da će najverovatnije vezni igrač Tanase u napad, a neće biti ni prvog strelca tima Gnohera (20/12) koji je pred transferom u Kinu, iako se ova informacija mora uzeti sa dozom rezerve zbog ekscentričnosti vlasnika ovog kluba.

Kluž je tim koji sa velikim uspehom predvodio Dan Peterseku, proslavljeni rumunski fudbaler. Klub zauzima prvo mesto u ligi sa skorom 16-4-3 i gol razlikom 37:12. Na gostovanjima imaju skor 7-1-3 i gol razliku 21:10. Tokom prelaznog roka tim je angažovao dvojicu jako dobrih igrača, veznog igrača Ionitu (20/10 u dresu Astre ove sezone) koji je važio za najboljeg igrača ekipe Astre Đurđu, a stigao je i drugi strelac lige Tucudean iz Vitorula (20/11).

Što se tiče međusobnih mečeva na poslednjih 15 mečeva nije viđeno više od 3 gola, dok je na 13 bila prolazna igra 0-2 gola, a samo jednom je bilo 0:0.

Danas nas očekuje jako zanimljiv duel i najverovatnije meč koji će odlučiti koji će tim ući u plejof sa prvog mesta, kvalitet kompletnog tima i naročito trenera je na strani gosta, dok je domaći tim ipak velikan rumunskog fudbala, ali ono što ne očekujemo jeste puno golova, igra 0-2 gola plaća se malom kvotom, tako da je naš PREDLOG za klađenje: 1-2 gola na meču (kvota 1,75)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje