četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rus nema nameru da stane, još jedno finale za Rubljova

Ruski teniser Andrej Rubljov nastavlja sa sjajnim partijama ove sezone. Nakon titule u Hamburgu i sjajno Rolan Garosa, mladi Ru se plasirao u finale turnira u Sankt Peterburgu. Rubljov je u prvom polufinalu savladao Kanađanina Denisa Šapovalova rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:3 6:4.

Rubljov i Šapovalov su prikazali sjajan tenis. Bio je to meč u kojem su nijanse odlučivale, a spretniji i sretniji je bio Rubljov. Prvi set je pripao Šapovalovu koji je sjajno servirao u prvom delu igre. Rubljov nije vraćao servise kako je želeo, a na kraju je prvi poklekao u sedmom gemu kada je Šapovalov napravio brejk i kasnije osvojio set.

Sličan scenario je viđen i u drugom setu. Šapovalov je sjajno servirao, a Rubljov je čekao trenutak kada će protivniku pasti procenat prvog servisa. To se dogodilo u četvrtom gemu, kada je Rubljov napravio brejk koji mu je doneo set.

Odlučujući set je protekao u znaku Rubljova. Rus je bio mnogo bolji igrač, jasno je koristio šanse nakon drugog servisa Šapovalova i sa jednim brejkom došao do pobede i plasmana u finale.

Za četvrtu titulu u ovoj sezoni Rubljov će igrati protiv boljeg iz duela Raonić/Ćorić.

Povezani članci

3 Komentari

  1. Ja tebi SKIDAM KAPU! Tvoje analize su savršene za čitanje, a sa druge strane rezultati su savršeni. Ovako dobrog poznavaoca tenisera nikada nisam video, tako da … svaka ti čast ridji kralju i želim ti još dosta, dosta uspeha u narednom periodu.

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje