petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Rusiji trofej na ATP Kupu!

Teniska selekcija Rusije novi je šampion ATP Kupa. Rusija je u velikom finalu savladala selekciju Italije rezultatom 2:0.

Prvi bod Rusiji je doneo Andrej Rubljov koji je savladao Fabia Fonjinija. Posle borbe koja je trajala 62 minuta, Rubljov je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:1 6:2.

 

Kao što i sam rezultat prikazuje, bila je to totalna dominacija mladog Rusa. Od samog starta je nametnuo svoj ritam i držao ga do kraja. Brzo je došao do brejka i momentalno uneo nemir u igri Fonjinija. Rubljov je posebno bio dominantan na servisu, jer je protivniku dozvolio samo sedam poena kada je on servirao.

U drugom meču dana Danil Medvedev je savladao Matea Beretinija. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 6:2. Ni činjenica da je u prethodna dva dana imao teške mečeve nisu sprečila Medvedeva da danas odigra možda i svoj najbolji meč na ATP kupu.

Ključ prvog seta su bili uvodni gemovi. Medvedev je napravio brejk u trećem setu, a Beretini je nakon toga imao dve brejk lopte da se vrati u normalu. Kada se iz te situacije Medvedev izvadio sve je bilo lakše. Servis je počeo da radi i Rus je rutinski čuvao servis do kraja seta.

U drugom setu je viđena još dominantnija igra Medvedeva koji se dosta opustio. Sjajno je riternirao i terao na greške Beretinija. Totalna dominacija Medvedeva rezultatovala je sa dva brejka koja su Rusiji donela drugu pobedu, a samim tim i titulu.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.tennis-tourtalk.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje