petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Ruskinja objavila kraj karijere

Ruska teniserka, Nađa Petrova zvanično je saopštila da se povlači od profesionalnog bavljenja tenisom u 34. godini života.

Petrova se tako nakon 19 godine karijere povlači iz WTA tura, a najbolji plasman na ovoj listi imala je 15. maja 2006. godine kada je bila 3. teniserka na svetu. U karijeri ima pozitivan odnos broja pobeda i poraza (533-303), a na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojila je bronzanu medalju u dubl konkurenciji. Ruskinja je osvajačica 13 WTA turnira i 4 ITF turnira. Njena zarada samo od tenisa tokom svih ovih godina dostigla je iznos od 12.466.924 dolara.

„Tenis je bio veliki deo moga života. Mnogo vremena sam svakog dana posvećivala njemu, a preostalo malo vremena provodila bih sa najmilijima. Pretpostavljam da sada kada je došlo vreme za oproštaj, ukus je slatko-gorak. To je zbunjujuće, pomalo bolno, zastrašujuće, ali i istovremeno i zadovoljavajuće. Odlučila sam da okrenem novi list i pređem na novu fazu života i spremna sam na to. Tenis mi je dao toliko mnogo. Dao mi je karijeru, oblikovao me je kao osobu, pružio priliku da putujem širom sveta, družim se sa mnogim ljudima i upoznajem njihove kulture. Hvala svima koji su napravili moju karijeru nezaboravnom“, stoji u saopštenju Petrove.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje