Večeras od 23:15 sati u okviru prve lige Kolumbije sastaju se Independiente Medellín i Atlético Nacional.

S obzirom da su oba kluba iz grada Medellin riječ je o klasiku koji privlače dosta pažnje u ovom gradu!

Independiente Medellín trenutno zauzima 11. mjesto na tabeli sa 7 bodova, imaju dvije pobjede, dva poraza i jedan neriješen meč.

Atletico Nacional zauzima 3. mjesto na tabeli sa 10 bodova, imaju tri pobjede, jedan neriješen i jedan poraz.

Kvota je počela drastično da pada na “goste” a to nije bez razloga. Naime, domaćin će u ovom meču izaći sa rezervistima jer ima za tri dana važniji meč u okviru kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu Copa Libertadores.

Medellin će u Argentini protiv Tucumana braniti 1-0 iz prvog meča i nadati se da mogu ući u grupnu fazu, s druge strane Atletico Nacional je prije tri dana igrao revanš meč protiv Huracana i izborio prolaz dalje u okviru Copa Sudamericana takmičenja.

Iz meča protiv Tucumana samo dva igrača su na spisku, riječ je o golmanu Mosqueri i veznjaku Reyni, oni su bili u startnoj postavi , dok su svi ostali starteri dobili slobodno. S druge strane Atletico Nacional bi trebao izaći u najjačem sastavu jer prema spisku koji su objavili jedino nedostaje napadač Torres dok su ostali igrači na raspolaganju treneru.

U ovakvim okolnostima Atletico Nacional bi trebao doći do pobjede, na zadnja pet susreta, Atletico je upisao četiri pobjede dok je Independiente odnio jednu.

Pobjeda Atletico Nacionala se plaća kvotom 1,65 u zavisnosti od kladionice!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here